Mihai Stratulat despre purtarea măștilor de protecție de către copii: Scade concentrația de oxigen în sânge!
- 2020-07-02
- 16989
Medicul pediatru Mihai Stratulat a scris pe pagina sa de facebook că este contra ca copiii cu vârsta sub 10 ani să poarte măști de protecție. Acesta afirmă că atunci când copiii poartă măști ajunge mai puțin oxigen la creier.
Vedeți mai jos ce spune medicul:
Pentru cei care nu fac diferența între purtatul măștilor de către copii și adulți!
Așa pe scurt, pe înțelesul tuturor:
1. Eu am promovat și promovez purtatul măștilor, atât de către cei bolnavi, cât și de cei sănătoși, ca profilaxie a răspândirii SARS-CoV-2 (cu toate că deja, știind că atacă vasele sangvuine, aș scoate SARS-ul din față și știind că nu mai atacă chiar direct plămânii (doar decât în forme mai grave, când atacă toate organele, nu doar plămânii)), simptomele ca tusea și strănutul nu mai sunt caracteristice pentru Covid-19, mai ales printre copii, care fac forme ușoare sau asimptomatice, mă face să mă răzgândesc treptat asupa acestei metode de profilaxie)!
2. Eu am promovat purtatul măștilor de către adulți în spațiile închise și/sau aglomerate, gen: supermarket-uri, transport public, biserici, pieți etc, unde purtatul măștilor durează minute!
3. Sunt absolut contra purtatului de măști de către copii sub 10 ani, organisme în creștere, creiere în creștere, iar purtatul măștilor o să scadă concentrația de oxigen în sânge (din cauza că în loc de aer, ei o să respire CO2-ul expirat tot de către ei), astfel mai puțin oxigen o să ajungă la creier, care în timpul orelor de studii consumă mai mult oxigen decât în mod obișnuit! Ce o să se întâmple cu creierul lor? Există o diferență enormă între creierul unui copil în creștere și creierul unui adult!
4. Știind că copiii fac Covid-19 în formă ușoară sau asimptomatică, probabilitatea de răspândire a virusului, cu sau fără mască, este minimă!
Despre mănuși, nu cred că se merită discuții! Cu ele sau fără ele, diferența este zero!
1. Nu se răspândește așa cum am crezut virusul de pe suprafețe (excepție fiind spitalele Covid, dar acolo îi altă istorie: pacienți gravi cu tuse, încărcătură virală permanentă, etc)!
2. Dacă totuși am luat virusul de pe un obiect și aducem mâna la nas, gură sau ochi, cu sau fără mănuși - nu văd diferența!
Informația este bazată pe multiplele studii din întreaga lume, pe experiența proprie și pe experiența a zeci de pacienți! Poate fi atacată în orice instanță medicală din țară, dar și din afara ei!
Sursa: facebook.com: Mihai Stratulat/ foto: sputnik.md