Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

14 moduri de a răcori casa fără a folosi aparatul de aer condiționat

14 moduri de a răcori casa fără a folosi aparatul de aer condiționat

Deși zilele acestea ploița ne mai răcorește pe alocuri, meteorologii avertizează că temperaturile ridicate revin. Astfel, ne-am gândit să găsim soluții ce ne-ar ajuta să răcorim încăperile în cazul în care nu avem un aparat de aer condiționat. Zis și făcut! Mai jos sunt mai multe idei ce ne vor face să ne simțim bine în sezonul estival.

 

1. Cumpărați draperii de culori închise sau chiar negre

Acestea vă izolează casa de la temperaturi dure. Deci, blochează soarele și țin la distanță frigul în timpul iernii. Perdelele din culoarea neutră, cu un suport din plastic alb, spun că reduc căldura cu 33% în timpul verii.

2. Schimbați-vă cearșafurile

Cei mai mulți dintre noi au textile grele, cum ar fi flanel sau lână pe paturile noastre în timpul iernii. Acestea ar trebui să fie schimbate pentru țesături mai ușoare cum ar fi bumbacul vara, care respira mai ușor și să rămână reci. S-ar putea să doriți să investiți, de asemenea, în perna de hrișcă, care permite aerului să treacă prin fibre.

3. Folosiți un truc pentru ventilator

Umpleți un castron sau un simplu pachet cu gheață și puneți-l în fața unui ventilator.

4. Schimbați becurile

Mai ai și acum becuri incandescente în casă? Poate că lumina lor ți se pare „naturală", dar becurile fluorescente se încălzesc mult mai puțin și nu contribuie la căldura apăsătoare, mai ales în încăperile mici.

5. Răcește patul

Puteți pune un pachet de gheață sub pernă pentru a păstra răcirea. De asemenea, puteți încerca să îngheți o sticlă de apă și să o plasați la poalele patului pentru a păstra totul răcoros. De asemenea, puteți pune cearșafurile într-un pachet și lăsa pentru câteva ore în congelator, veți dormi în răcoare cu siguranță.

6. Stați jos la pământ

Dacă căutați o odihnă bună într-o noapte fără aer condiționat, încercați să dormiți la parter sau pe canapeaua de la subsol sau să puneți salteaua pe podeaua unde aerul este mai rece.

7. Asigurați-vă că geamurile funcționează pentru dvs.

Deschideți partea superioară a ferestrei de pe partea de vânt a casei. Deschideți partea inferioară a ferestrei pe partea dinspre vânt. Aceasta va crea un curent de presiune de răcire.

8. Reglați temperatura corpului

A existat o perioadă în care aerul condiționat nu exista și oamenii au supraviețuit foarte bine. Beți niște băuturi răcoroase, consumați alimente ușoare, fructe, legume sau utilizați o cârpă rece pe zone precum gâtul și încheieturi pentru a vă micșora temperatura corpului din interior spre exterior. De asemenea, încercați să purtați culori reci și țesături mai ușoare. Scufundarea picioarelor în apă rece, e și ea o soluție.

9. Izolează casa de lumină

Lumina puternică a soarelui aduce căldură în casă de-a lungul întregii zile de vară. Trage draperiile și obloanele până la apusul soarelui, pentru a menține cât mai scăzută temperatura în casă. În magazinele specializate, poți cumpăra și o folie autocolantă pentru exteriorul ferestrelor, ce reflectă lumina și căldura. Nu costă mult și vei simți rapid diferența.

10. Închideți ușile și ferestrele ziua, deschideți-le noaptea!

Închideți ușile, precum și ferestrele casei în timpul zilei. Acest lucru va menține aerul rece în camera în care stați. Le puteți deschide înapoi noaptea, când temperaturile de-afară scad. Deschiderea ferestrelor pe timp de noapte va lăsa aerul mai rece să circule prin interiorul casei.

11. Utilizați un cearșaf umed

Cearșafurile umede pot ajuta și ele. Așezați un cearșaf umed, rece în fața unei ferestre deschise pe timp de noapte sau pe o fereastră în partea din stânga a casei. Acest lucru va crea o briză rece în camera dvs.

12. Evită orice formă de abur

Pe timpul zilei fă dușuri călduțe, fără abur. Evită și folosirea mașinii de spălat în cele mai calde ore ale zilei. Aburul contribuie semnificativ la senzația de căldură sufocantă.

Dacă ești nevoită să gătești pe aragaz, folosește hota la maxim pentru a evita acumularea de abur în bucătărie și în casă.

13. Oprește electronicele nefolosite

Un computer sau un TV LCD pornit degeaba poate crește substanțial temperatura în camera în care este așezat. Pe timpul verii, pentru a evita producerea de căldură în exces, învață să oprești corect toate electronicele și electrocasnicele nefolosite.

 

Sursa: livetrending.ro

Share:

Articole recomandate