8 invenții ciudate și colorate care au invadat industria alimentară
- 2018-01-04
- 3819
Cafea incoloră, apă neagră, ciocolată roz, căpșuni albastre, șirul continuă, și sunt cele mai ciudate și colorate invenții din lumea industriei alimentare. Deși au uimit lumea toată și continuă să o facă, marea majoritate nu sunt deloc toxice pentru organismul uman, ba dimpotrivă, au origini naturale și chiar beneficii pentru sănătate.
Cafea incoloră
David și Adam Nagy, doi frați din Slovacia, au venit în lumea industriei alimentare cu o nouă invenție: cafea incoloră, care a fost făcută cu boabe de cafea arabică de înaltă calitate și apă purificată. Potrivit reclamei, acest lichid transparent are un gust puternic de băutură rece și oferă un impuls similar cafelei, dar nu conține calorii și nici culoarea din cauza ce poate lăsa urme dacă nu ești atent în timp ce o savurezi. Deși se pare că este o băutură perfectă, câți dintre voi ați sacrifica ceașca de cafea de dimineață pentru o sticlă de băutură rece incoloră? Probabil nu prea mulți.
Ciocolată naturală roz
Au trecut 80 de ani de la descoperirea ultimului fel de ciocolată, deci era și timpul ca oamenii de știință să descopere un nou tip și au făcut-o. Noua ciocolată este roz, are gust de fructe de pădure şi poartă denumirea „Ruby“, fiind făcută din boabe de cacao de culoarea rubinului, roşu-închis. Cei care au gustat-o spun că este cremoasă şi extrem de răcoritoare. Producătorii susţin că aroma şi culoarea sunt complet naturale, pentru că secretul constă în boabele de cacao speciale, care se găsesc în ţări precum Ecuador, Brazilia şi Coasta de Fildeş. Unul dintre cei mai mari procesatori de cacao din lume a inventat procesul de transformare a boabelor de cacao Ruby în ciocolată reală. Fasolea a fost descoperită acum 13 ani, dar noul tip de ciocolată a fost prezentată în Shanghai, China, abia recent!
Apa neagră
Apa neagră, acest tip nou de băutură creat de Chris și Albie Manzo, nu numai că atrage ochii, ci vă poate îmbunătăți sănătatea și chiar vă poate face să dormiți mai bine. Apa de culoare neagră, despre care se presupune că este mai bună pentru sănătate decât apa obișnuită, este produsă de o companie din Statele Unite. Această apă, numită pe scurt BLK, are din ce în ce mai mulți consumatori. În ciuda aspectului, BLK este o apă foarte bogată în electroliți, are un pH ridicat și un gust delicios. Potrivit producătorilor, produsul lor nu conține îndulcitori, carbohidrați sau calorii. Apa are această culoare neobișnuită din cauza izvorului din care se extrage, acesta fiind îmbogățit cu mai multe minerale rare. Ce gust are apa? Potrivit oamenilor care au încercat-o - la fel ca cea obișnuită.
Vin albastru
Cinci prieteni din Bilbao s-au apucat de făcut vin, dar au încălcat toate regulile tradiţionale. Au vrut o băutură altfel şi, după trei ani şi jumătate de cercetări, au lansat vinul care nu este nici alb, nici roşu, nici roze, ci albastru. Taig McCarthy, unul dintre creatori: „Combinăm diferite soiuri de struguri şi apoi extragem pigmentul din coaja strugurilor roşii, care se numeşte antocianină. De acolo vine albatrul. Aşa că e 100% din struguri”. Natural şi fără coloranţi, este făcut din struguri care provin din La Rioja, Navarra şi Zaragoza. Licoarea fructată are un conţinut de alcool de 11,5 la sută şi a fost gândită pentru consumatorul obişnuit. Singura întrebare este - cu ce alimente va merge?
Căpșuni albastre
Aceste căpșuni albastre au apărut datorită oamenilor de știință care au încercat să îmbunătățească capacitatea lor de a rezista la îngheț incluzând în structura lor genetică o genă care aparține unei specii de pește fără a schimba în vreun fel structura inițială a acestora. În urma testelor de laborator s-a constat că datorită acestei combinații a rezultat fructul albastru care poate rezista la temperaturi foarte scăzute ba chiar poate fi congelat fără să-și modifice gustul și textura. Gena care face posibilă toate aceste lucruri provine din peștele de păianjen arctic, care are abilități remarcabile de anti-îngheț și îi permit să pătrundă inofensiv în apele înghețate ale oceanelor din Arctica și Oceanul Atlantic. Dar este sau nu capsula anti-îngheț sigură pentru alimentația omului rămâne a fi o dezbatere.
Pepene verde alb
De existența pepenilor verzi cu interior alb se cunoștea mai mult până în anii 1800 - după care au fost aproape excluși din cauza existenței unor companii agricole concentrate pe pepeni verzi. Deși este oarecum o specie dispărută, încă mai poate fi găsită pe piață în aceste zile. Soiurile de pepene alb sunt descendenți ai tulpinilor de pepene verde sălbatice indigene din Africa de Sud. Nu numai că sunt o sursă importantă de hrană pentru triburile africane native, ci și o alimentare naturală cu apă, vitală pentru viața în deșert. În timp ce soiurile de pepene verde de astăzi necesită irigații abundente, acești strămoși originali sunt foarte rezistenți la secetă și pot păstra secretul pentru a reproduce noile soiuri care ar putea crește din nou în condiții uscate.
Bere albastră
Japonia găzduiește unele dintre cele mai neobișnuite invenții din lume. Fabrica de bere Abashiri din Hokkaido a venit cu o rețetă cu adevărat unică pentru berea albastră. Aceasta este făcută cu apă din ghețarii topiți și un amestec de alge marine albastre și flori cultivate local. Se colectează apa specială în apropierea coastei Mării Okhotsk, iar berea este considerată a avea un gust ușor și un efect de revigorare general. O cutie de bere albastră costă 4,99 lire sterline și este cu adevărat specială.
Usturoiul negru
Usturoiul negru a fost introdus pe piețele internaționale încă acum 7 ani de către coreeni. Este un usturoi obișnuit dar fermentat timp de o lună în condiții foarte bine controlate fapt care îi produce această culoare. Acest procedeu nu îi oferă doar culoare, ci și o consistență de jeleu, iar aroma puternică a usturoiului alb este foarte redusă la usturoiul negru, acesta putând fi consumat în cantități mult mai mari.
Sursa: infoalert.ro, brainberries.co