Sarcina fără simptome
- 2019-09-04
- 2804
Testul de sarcină a ieșit pozitiv, iar tu nu ai niciun simptom? Sarcina fără simptome este des întâlnită, iar acest lucru nu înseamnă că bebelușul are probleme. Totuși, în spatele lipsei acestor simptome exista explicatii pe care ar trebui să le cunoști.
Teama sau stresul. Gândul de a deveni mamă este atât de stresant pentru unele femei încât acestea ajung într-o negare profundă - atât de adâncă încât nu știu că sunt însărcinate.
Simptomele sunt insesizabile. Pentru unele femei, schimbările fizice ale sarcinii, cum ar fi creșterea în greutate, greața de dimineață, arsuri sau oboseală, nu au loc. Ori, sunt atât de lipsite de intensitate, încât viitoarea mămică nu le observă. În funcție de organismul fiecărei femei, aceasta ar putea trece de 30 de săptămâni de sarcină fără să observe.
Menstruația. O femeie poate avea perioade neregulate ale menstruației din cauza stresului, a unor medicamente (cum ar fi pilulele contraceptive sau medicamente pentru epilepsie), din cauza obezității sau a problemelor de sănătate precum sindromul ovarului polichistic (PCOS), diabetul necontrolat sau o tulburare de alimentație. Astfel, atunci când menstrația întârzie, primul gând nu este mereu despre sarcină.
Sindromul ovarului polichistic. Simptomele chisturilor ovariene la femeile însărcinate sunt asemănătoare cu cele ale unei femei care nu așteaptă un copil. În general, acestea sunt sub formă de durere pelvină, crampe, balonare și dureri în timpul actului sexual.
Există, totuși, două situații care justifică îngrijorarea. Ambele se referă nu atât la absența simptomelor, ci mai degrabă la schimbarea simptomelor care apar brusc și fără explicații. Apelează imediat medicul dacă simți că bebelușul s-a oprit brusc din a face mișcări sau dacă până în acel moment ai experimentat simptome ale sarcinii, iar dintr-o dată au dispărut complet.
Sursa: copilul.ro; wmj.ru