Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Acestea sunt mamele care au devenit campioane olimpice!

Acestea sunt mamele care au devenit campioane olimpice!

Cine dacă nu un părinte devine, odată cu nașterea bebelușului său, un adevărat sportiv de performanță? La Șezătoarea Mamelor din 22 mai au fost prezente zeci de campioane olimpice. Da, sunt chiar ele – mamele!

La eveniment au fost „medaliate” și mamele în devenire, fiindcă participă la cea mai importantă cursă din viața lor, când la finiș vor deveni campioane, cu odorașii în brațe.

 

Pentru gravide a fost dedicată și prima temă a serii - Tratamentul antibacterian în sarcină. Dacă acum 40-50 de ani se considera că fătul este protejat de bariera placentară, peste ani s-a demonstrat că numeroase boli grave, printre care și cancerul, au pornit adesea de la administrarea unor medicamente periculoase în timpul sarcinii. Medicul obstetrician ginecolog, Cristina Caproș, a vorbit despre medicamentele permise și interzise gravidelor. Ea a menționat că orice medicament și, în special antibioticele, sunt foarte periculoase în primele 60 de zile de sarcină, și asta, deoarece în această perioadă se formează cele mai importante organe și sisteme ale fătului. Înainte de a administra un medicament, oricât de inofensiv ar părea, gravida trebuie să discute cu medicul. De asemenea, o recomandare este să verifice clasa și acțiunea medicamentului pe acest site - www.lecrat.fr

Citește mai multe detalii aici: Tot ce trebuie să știți despre administrarea medicamentelor în timpul sarcinii

 

Despre cea mai frecventă problemă a bebelușilor după naștere, colicii, a vorbit Viorel Verbinski, reprezentant Berlin Chemie. Pe lângă cauzele colicilor și felul în care se manifestă această problemă, el a prezentat un produs eficient și pe larg recomandat de medici – Espumisan, care poate fi administrat din primele zile de la naștere și este eficient în tratament, în special, datorită conținutului de simeticonă. Am realizat chiar un experiment. Cu ajutorul a două borcănașe umplute cu apă și un pic de detergent pentru vase, mamele au putut observa cât de rapid se dizolvă bulele de săpun (la fel ca și gazele din burtica bebelușului), datorită câtorva picături de Espumisan. În curând vom plasa un video cu acest experiment.

 

Un moment special al serii a fost creat de fetițele de la Clubul de Gimnastică Estetică „Favorit”, condus de Natalia Popova. Grațioase și elegante, de o plasticitate uimitoare, fetele de 4-5 ani au impresionat publicul.

 

Sezonul cald duce adesea la acutizarea alergiilor, așa numite „de sezon”, provocate de puful de plop, polen, flori ș.a. S-a discutat despre cum să ne protejăm, dar și cum să ne tratăm. Un prim ajutor în cazul rinitelor alergice este unul natural și inofensiv – apa de mare. Un produs de calitate pe bază de apă de mare este Marimer, care se găsește în farmacii într-o gamă largă – isotonic sau hipertonic, pentru bebeluși sau maturi, pentru tratarea rinitelor sau sinusitele.

 

Pentru că e aproape vară, iar organismul nostru ne dă tot mai multe semne de sete, am discutat cu nutriționista Victoria Ursu despre cât este de importantă hidratarea, cum să bem corect apă, dar și cum să o alegem și să o păstrăm. Nutriționista a spus că trebuie să consumăm apa cu înghițituri mici, asemenea unei înghețate topite, căci doar așa ne vom hidrata corect. Dacă o bem prea repede, în cantități mari, doar vom merge mai des la baie. Victoria Ursu a menționat că apa devine dăunătoare dacă o lăsăm în pahar deschis mai mult de o oră. De asemenea, nu se consumă apa după mai mult de 12 ore de la deschiderea sticlei. Trebuie să avem grijă să nu ținem vasul cu apă la geam, la lumina soarelui, pe plajă, căci la mai mult de 24 de grade Celsius majoritatea tipurilor de plastic în care se îmbuteliază apa devin toxice. Trebuie să mai știm că e bine să separăm consumul apei de cel al alimentelor. Astfel, se bea apă cu 30 de minute înainte de masă și la 40 de minute sau 1 oră după masă. Nutriționista Victoria Ursu le-a spus mamelor că este important să se obișnuiască să bea apă, fără a aștepta senzația de sete, care este de fapt un prim semn al deshidratării, și să o bea cu plăcere. Și copiii trebuie să bea apă, iar exemplul părinților va fi cea mai bună lecție. Organismul nostru este un adevărat mecanism, toate organele au nevoie de apă, iar deshidratarea are urmări neplăcute, precum dureri de cap frecvente, alergii, lipsă de concentrare, oboseală și altele.

Citește mai multe detalii aici: Nutriționista Victoria Ursu vorbește despre importanța consumului de apă

 

Ca de fiecare dată, la evenimentele Odoraș, este aleasă și „petrecută la maternitate” gravida cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, două mame au avut același termen, de 41 de săptămâni și două zile, astfel încât ambele au devenit regine ale serii și au primit daruri de la Fundația Edelweiss și partenerii evenimentului.

 

La pauză mamele au savurat biscuiți delicioși B’sweet, cafea Moka și apa Bucovina, iar de la târgul improvizat au putut testa și procura numeroase produse de îngrijire, înfrumusețare sau hand made. La final de eveniment a avut loc și o tombolă, la care cele mai norocoase au câștigat premii utile. Fiecare mamă a plecat acasă nu doar cu informații prețioase, dar și cu punguțe cu daruri.

Următoarele evenimente vor avea loc la Moldexpo, în cadrul Kids Expo, în perioada 1-4 iunie. Vedeți mai multe detalii aici.

 

Partenerii evenimentului: Apa Bucovina, Espumisan (Berlin Chemie), Marimer, Acidolac (PollPharma), Fundația Edelweiss

Sponsorii evenimentului: Viorica-Cosmetic, Chicco, Equilibra Moldova, Numis Med, PolPharma, Ivatherm, Similac, Klorane Bebe, MAXIKIDS, Pufies, Labormed, New Nordic, Frosch, Tymbark, Ushastii Neani, Crăiţele ș.a

Degustare: biscuiţi BeSweet, cafea MOKA, ceai Azercay, apa Bucovina


Fotograf: Valeria Negru

Share:

Articole recomandate