Mămicile și graviduțele au avut parte de servicii „totul inclus” la cea mai recentă Șezătoare Odoraș

Mămicile și graviduțele au avut parte de servicii „totul inclus” la cea mai recentă Șezătoare Odoraș

Evenimentele organizate de revista Odoraș au devenit loc de refugiu pentru mămicile și graviduțele care vor să scape de rutina zilnică, dar și să fie informate despre tot ceea ce ține de maternitate, sarcină, îngrijirea copiilor, sănătate și frumusețe. La începutul lunii iulie, zeci de mămici și graviduțe și-au dat întâlnire la o nouă Șezătoare, unde au discutat cu medici și cu reprezentanți medicali despre diferite subiecte ce le vizează și au primit răspuns la multe dintre întrebările pe care le aveau.

În cadrul evenimentelor Odoraș, femeile se simt răsfățate la propriu. Vrei să afli de ce? De exemplu, la Șezătoarea Mămicilor din 9 iulie, acestea au avut parte de un set de servicii „totul inclus”: au fost coafate de o mică coafeză iscusită, s-au delectat cu informații de ultimă oră aflate de la medici, au socializat și au legat noi prietenii „de sarcină” sau „de maternitate”, s-au răcorit cu înghețată și, pur și simplu, s-au relaxat.

 

Cea care a dat startul seratei noastre informative a fost medicul ginecolog, Tatiana Cebotari. Și cum o bună parte dintre femeile prezente la eveniment erau graviduțe, medicul a ținut foarte mult să le vorbească despre această perioadă importantă din viața lor. Potrivit ginecologului, masa recomandată normală care poate fi adăugată în timpul sarcinii variază între 10-12 kg în cazul unei femei cu o greutate normală, și maximum 9 kg în cazul femeilor obeze. De asemenea, medicul a ținut să menționeze că fiecare kilogram adăugat în plus, după limitele recomandate, prelungește durata travaliului cu 3-5 minute.

Cu siguranță multe dintre voi în timpul sarcinii ați primit replici de la cei apropiați precum: „mănâncă pentru doi”. Este o aberație și nicidecum nu trebuie să vă axați pe această zicală și să vă îndopați cu mâncare. Nutriția unei gravide trebuie să conțină macronutrienți (carbohidrați, proteine și lipide) și micronutrienți (probiotice și vitamine). În acest sens, pentru a vă asigura cu doza zilnică de vitamine și tot ceea ce este esențial pentru gravide, medicul ginecolog recomandă Ogestan, care conține: omega-3, acid folic (B9), vitamina D3, vitamina E și iod. Ogestan poate fi administrat atât în perioada când te pregătești să devii mamă, cât și în timpul sarcinii și atunci când alăptezi.

 

Un alt subiect de mare actualitate pentru mămici este cel al colicilor abdominale în rândul bebelușilor, fiind recomandate diferite metode de calmare a acestora, însă una dintre cele mai verificate este produsul Flatam Plus, cu efect antiflatulent și antispasmatic. Nu conține alcool și are un gust foarte plăcut. Citește și: Cum să prevenim și să tratăm colicile? Sfaturile medicului

 

Despre importanța igienei orale corecte, dar și a folosirii unei paste de dinți sigure și fără adaosuri periculoase a vorbit mămica și reprezentanta companiei NobilCosmetics, Aura Revenco. Fiind mamă a doi copilași știe cât este de greu să-ți convingi odorașii să se spele regulat pe dinți, iar o soluție în acest sens poate fi o pastă de dinți non-dăunătoare și cu un gust plăcut, o periuță în formă de jucărie sau pur și simplu să transformați această rutină într-un joc interesant. Mămica recomandă pasta de dinți Herbal Therapy – unica pastă autohtonă, care este naturală sigură și poate fi găsită în 3 variante: Herbal Therapy Bior, Herbal Therapy Mix și Herbal Therapy Kids.

 

Foarte importante, mai ales în primul an de viață al bebelușului, când pielea este extrem de sensibilă, sunt hăinuțele în care alegem să-l îmbrăcăm pe cel mic. Două mămici, fondatoare ale brandului de hăinuțe Mi-e Dor și Primul sens, au prezentat o colecție de hăinuțe pentru nou-născuți, graviduțe și mămici, comode, din stofă naturală, nonalergică, create în colaborare cu designeri, neonatologi și medici pediatri, atât din țară, cât și de peste hotarele ei.

 

Tradiția evenimentului este alegerea „reginei serii” și anume a mamei cu cel mai mare termen de sarcină, care de această dată a avut 40 de săptămâni și 4 zile de gestație. Odoraș împreună cu Fundația Edelweiss și cu alți parteneri ai evenimentului i-au oferit gravidei produse de primă necesitate pentru îngrijirea bebelușului ce urmează să vină pe lume în cel mai scurt timp.

 

Reprezentanta companiei Dr. Frei, Victoria Cociug, le-a prezentat graviduțelor și mămicilor o serie de produse care le pot fi de mare folos în multe situații, și anume: inhalatoare de cea mai înaltă calitate, tonometre sigure, vitamine pentru păr și pentru organism. Toate produsele enumerate anterior sunt de calitate elvețiană și au fost testate în timp.

 

Un alt subiect controversat în rândul mămicilor este vaccinarea copiilor. Atunci când vine vorba despre acest subiect părinții se împart în două tabere, unii sunt pro, iar alții sunt contra. Dar totuși, cei care aleg să-și vaccineze copiii, în majoritatea cazurilor nu scapă de unele reacții adverse, care sunt absolut normale. În acest sens, Lilia Lazări, reprezentat medical, le-a prezentat mămicilor preparatul Nurofen – pentru a reduce febra apărută în urma vaccinării.

 

Reprezentanții companiei Alpen Pharma au prezentat o serie de preparate naturiste obligatorii în trusa medicală a oricărui părinte. Primul preparat prezentat a fost Tonsilotren - eficient în tratamentul tonsilitelor acute și cronice cu scopul de menținere a funcției amigdalelor. Al doilea preparat recomandat este Cinnabsin – de mare folos pentru tratamentul eficient al rinosinusitelor acute și cronice. Și ultimul preparat recomandat a fost Infucid – preparat natural german pentru tratamentul și profilaxia gripei și IRVA pentru întreaga familie.

 

De asemenea, s-a vorbit despre protecția intestinului. Un remediu foarte bun în acest sens fiind capsulele Subtyl – recomandate în cazul diareelor acute și cronice, în deosebi copiilor, în cazul disbacteriozelor intestinale, enteritelor, dar și pentru profilaxia și tratamentul disfuncțiilor intestinale provocate de chimio sau radioterapie.

 

Toți participanții la eveniment au primit daruri de la partenerii evenimentului: produse de la Familia, Pufies și Heinz. Iar cele mai norocoase mămici au câștigat premii frumoase la tombolă. La eveniment a avut loc și un târg special, iar la pauză, mamele au savurat înghețată de la Drancor, cafea Moka și apa OM.

 

Fotograful care a surprins cele mai frumoase momente este Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Elena Sclifos – Flower Decor.

 

Următorul eveniment va avea loc pe data de 20 iulie. Amintim că participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și doar în bază de înregistrare. Urmăriți rubrica Evenimente pe pagina Odoraș pentru detalii.

 

 

Parteneri: Ogestan, Subtyl, Flatam Plus, Nurofen, Dr. Frei. Alpen Pharma, Herbal Therapy, Heritage, Busuioc TV, Fundația Edelweiss etc.

Sponsori: Mi-e dor, Primul Sens, Pufies, Maxikids, Calvis Baby, Sanosan, Uni Baby, Ciornii Jemciug, Molped, Darkids etc.

Fourshet: Înghețata Drancor; Caffe Moka, apa OM.

Decor: Elena Sclifos – Flowers Decor

Fotograf: Irina Spinei Photography

Foto: Irina Spinei Photography

Adaugă comentariu

Închide