Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Cancerul poate fi prevenit. Obiceiurile nocive la care trebuie să renunți ca să nu te îmbolnăvești

Cancerul poate fi prevenit. Obiceiurile nocive la care trebuie să renunți ca să nu te îmbolnăvești

Cancerul poate fi în multe situații prevenit. De la alimentația sănătoasă până la vaccinare, mișcare și renunțare la fumat, sunt numeroase măsuri pe care le poți lua pentru a reduce riscul de a te îmbolnăvi, scrie csid.ro

Majoritatea factorilor de risc în ceea ce privește cancerul sunt prevenibili. Stă în puterea noastră să ne ferim de această maladie. Trebuie doar să vrem!

Fumatul, asociat cu apariția a 12 tipuri de cancer

De fiecare dată când tragi un fum, inhalezi nu mai puțin de 250 de substanțe chimice, 70% dintre ele fiind cancerigene. Fumatul nu este vinovat doar de apariția cancerului pulmonar. Alte 12 forme de cancer, precum cel de stomac, de vezică, de rinichi, de gură sau de gât, sunt asociate cu acest viciu. Așadar, renunță la fumat. Cu cât mai curând, cu atât mai bine pentru sănătatea ta!

Cruciferele, legumele care țin la distanță cancerul

Cu toții știm că alimentația sănătoasă este una dintre principalele măsuri pe care le putem lua pentru a preveni cancerul. Însă nu toți știm ce înseamnă „alimentație sănătoasă”. Și mai puțini dintre noi știm ce înseamnă „porție sănătoase”.

Printre alimentele cu efecte anticancerigene dovedite se numără fructele și legumele bogate în fibre, vitamine și minerale cu efect antioxidant și antitumoral.

Exemple de astfel de alimente sunt: broccoli, varza de Bruxelles, varza, kale, salata verde și toată gama de fructe de pădure – zmeură, afine, mure, căpșune, coacăze etc.

Nu te baza pe suplimente că te feresc de cancer

În mediul virtual există articole întregi care promovează diverse suplimente așa-zis anticancerigene. Însă nu există, la acest moment, informații științifice care să le ateste eficiența nici în ceea ce privește prevenirea cancerului, nici tratamentul acestuia.

Mai mult, unele suplimente „naturale” produc interacțiuni medicamentoase, atât cu unele citostatice, cât și cu alte medicamente pe care pacientul oncologic le poate avea în schema de tratament, cum sunt anticoagulantele. 

 

Sursa foto: Centrul Speranta

 

 

Share:

Articole recomandate