Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Cetățenii și-ar putea însuși gratuit produsele procurate, dacă nu au primit bonul fiscal

Cetățenii și-ar putea însuși gratuit produsele procurate, dacă nu au primit bonul fiscal

Cetățenii vor avea dreptul să-și însușească gratuit produsele procurate, în cazul în care nu vor primi bonul fiscal din partea comercianților. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat pozitiv de Guvern, scrie agora.md

„Consumatorului îi este acordat dreptul de a-și însuși bunul fără a achita contravaloarea acestuia dacă vânzătorii și/sau prestatorii de servicii nu eliberează bon fiscal”, se arată în proiectul de lege. 

De asemenea, vânzătorii și comercianții vor fi obligați să afișeze la vedere informațiile cu privire la faptul că, în cazul în care consumatorul nu primește bonul fiscal, acesta are obligația de a-l solicita, iar în cazul unui refuz din partea vânzătorilor și/sau prestatorilor de a înmâna bonul fiscal, consumatorul are dreptul de a beneficia de bunul achiziționat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia.

„Vânzătorul, prestatorul sunt obligați să afișeze la vedere adresa și numărul de telefon al autorității abilitate cu funcții de protecție a consumatorilor, informația privind termenul de garanție la produsele, serviciile oferite, precum și informația despre obligativitatea prezenței bonului de casă sau a unui alt document, care confirmă faptul cumpărării produsului, prestării serviciului, la examinarea reclamației.

Mai mult, formatul și structura unificate ale panoului informativ al consumatorului se stabilesc de Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței și se plasează pe pagina web a acesteia”, se arată în proiect. 

Ideea inițiativei legislative în cauză urmează a fi incorporată în proiectul de lege al Ministerului Finanțelor și Serviciului Fiscal de Stat, în care vor fi specificate toate drepturile și obligațiile părților implicate în operațiunile cu numerar, precum și cazurile și documentele confirmative minime acceptate.

 

 

Sursa foto: stiri.md

Share:

Articole recomandate