Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Consumul de alcool în timpul pandemiei de Covid ar putea duce la un mare număr de decese

Consumul de alcool în timpul pandemiei de Covid ar putea duce la un mare număr de decese

Consumul de alcool în timpul pandemiei de Covid ar putea duce în viitor la un mare număr de decese legate de băutură, scrie avantaje.ro

Un studiu recent a constatat că persoanele de peste 45 de ani care obișnuiau să consume alcool în cantități mari înainte de pandemia de coronavirus și-au mărit consumul de alcool în timpul pandemiei. Numărul alcoolicilor s-a dublat.

Studiul a fost coordonat de cercetătorii de la Universitatea Sheffield și a scos la iveală faptul că, în timp ce băutorii ocazionali și-au redus consumul de alcool în timpul pandemiei, cei care obișnuiau să bea mult, au băut și mai mult și s-ar putea să nu se întoarcă niciodată la obiceiul de a bea moderat.

Experții au descoperit că persoanele de peste 45 de ani care consumau băuturi la niveluri riscante înainte de pandemie au fost cele mai predispuse să-și crească apetența pentru alcool atunci când a lovit Covid-19.

Într-un studiu separat, specialiștii de la Institutul de Studii asupra Alcoolului (IAS) au descoperit că, dacă băutul nu revine la modelele pre-pandemice, atunci până în 2035 vor exista multe cazuri suplimentare de nouă boli legate de alcool – cum ar fi cele legate de ficat, ciroză și cancer de sân.

Există peste 200 de afecțiuni de sănătate legate de alcool, inclusiv șapte tipuri de cancer.

 

 

 

Sursa foto: digi24.ro

Share:

Articole recomandate