Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Echipele de asistență medicală urgentă din Republica Moldova au primit ambulanțe noi

Echipele de asistență medicală urgentă din Republica Moldova au primit ambulanțe noi

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a repartizat 24 de ambulanțe noi pentru echipele de asistență medicală urgentă din 13 raioane din țară, dar și din capitală. 17 dintre acestea sunt dotate cu toate echipamentele de reanimare și de monitorizare și constituie o premieră pentru Republica Moldova, scrie moldova1.md.

„Autosanitara de tip C este complet dotată cu aparataj medical modern, cu suport de monitorizare în timpul transportării pacientului. În orice moment, în orice complicație, se acordă ajutorul la locul solicitării”, a declarat Nicolae Odainic, șeful substiției AMU, Ungheni.

„Acesta este ambulanța de tip B. Este dotată cu defibrilator, cu monitor pentru transportarea pacientului, pentru defibrilare la necesitate. Acesta este aparatul de ventilație asistată. Este o ambulanță foarte bine dotată”, spune Ana Necrasova, șefa substiției AMU, Cahul.

Șoferii spun că vor ajunge mai repede la pacienți, întrucât mașinile sunt mult mai performante.

„Este foarte confortabil. Sunt foarte multe funcții care face mai ușoară munca șoferului. Ajungem mai repede la pacient și ajutorul medical este acordat mai bine”.

„Ajungem mai repede la pacienți, sunt călduroase. Monitor mare, navigator. Nu se strică, dacă sunt noi”, spun șoferii.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească dispune în prezent de 470 de echipe de ambulanțe.

„Este ultima partidă din cadrul acestui acord. Totodată, paralel ducem tratative și cu alte companii. Ne dăm seama că parcul trebuie permanent reînnoit, respectiv va fi un proces continu. Chiar dacă vor mai fi livrate ambulanțe, procesul nu se va opri”, a declarat Ion Prisăcaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.

Cele 24 de ambulanțe fac parte din lotul de 168 de autosanitare procurate prin intermediul unui proiect finanțat în baza Acordului-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Ambulanțele vor ajunge în Cahul, Ungheni, Bălți, Drochia, Edineț, Soroca, Comrat, Strășeni, Hîncești, Ialoveni, Cimișlia, Cantemir, Glodeni, dar și la trei substații din Chișinău.

 

 

 

Sursa foto: ipn.md

Share:

Articole recomandate