Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

(FOTO) S-a stabilit cum a izbucnit și s-a răspândit rapid incendiul din Kemerovo

(FOTO) S-a stabilit cum a izbucnit și s-a răspândit rapid incendiul din Kemerovo

Incendiul dintr-un centru comercial în orașul Kemerovo, Rusia, din 25 martie, a izbucnit în așa-zisul „bazin uscat” din sectorul cu jocuri pentru copii. Canalul de Telegram Mash susține că flacăra a izbucnit în colțul cel mai îndepărtat al terenului de joacă, apoi foarte repede a trecut pe plasa care înconjoară terenul.

Potrivit specialiștilor pe situații excepționale din Rusia, ulterior flacăra a ajuns la peretele utilizat de copii pentru cățărări, iar acesta fiind acoperit cu un material ușor inflamabil a luat foc foarte repede, iar bucățile de material arzând au început a zbura prin încăpere și de la ele au luat foc alte părți ale sălii.

Când focul foarte repede a ajuns și la cablurile electrice s-a deconectat energia în tot centrul comercial. În scurt timp focul a ajuns și la frânghiile prinse de pod, iar acestea căzând pe podeaua la fel acoperită cu material ușor inflamabil a făcut ca întreg complexul de distracții pentru copii să fie cuprins de flăcări. Apoi ventilarea a făcut și mai rău ducând fumul toxic în toate celelalte săli, unele dintre ele fiind încuiate cu oameni în interior, cum ar fi sălile cinematografului.

Conform datelor oficiale au decedat 64 de persoane, majoritatea fiind copii. Nu au fost recuperate toate corpurile neînsuflețite, multe victime sunt declarate dispărute. Însă activiștii de la fața locului susțin că potrivit listelor lor ar fi 78 de victime. Informația precum că au decedat sute de persoane s-a adeverit a fi falsă.

Șefa complexului comercial a fost plasată în arest pentru 2 luni. Agentul de securitate acuzat că ar fi deconectat semnalizarea anti-incendiară nu-și recunoaște vina.

 

Un colaj cu imaginile victimelor:

 

Sursa: cosmo.ru; politpuzzle.ru

Share:

Articole recomandate