Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Medicii de la Cărpineni au asistat nașterea a doi băieței gemeni. Copiii s-au născut în ambulanță în drum spre spital

Medicii de la Cărpineni au asistat nașterea a doi băieței gemeni. Copiii s-au născut în ambulanță în drum spre spital

În ultimele 72 de ore, Dispeceratul comun de urgență al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă a înregistrate peste 7000 de solicitări de la populație cu diverse probleme de sănătate, transmite jurnal.md.

Pe parcursul acestor trei zile au avut loc două cazuri de extremă urgență. Echipa de medici de la stația de urgență din Telenești a resuscitat cu succes o pacientă aflată în stop cardio-respirator, pentru sindrom coronarian acut, iar echipa de la Cărpineni a asistat la nașterea unor copii gemeni chiar în ambulanță.

La data de 7 ianuarie curent, ora 15:29, echipa din Telenești a fost solicitată la Spitalul Raional Telenești pentru transportarea asistată către o instituție medicală republicană specializată, a unei paciente de 42 de ani cu sindrom coronarian acut.

În timpul transportării, starea pacientei s-a agravat brusc prin pierderea cunoștinței, convulsii, după care a survenit un stop cardio-respirator. Echipa SAMU Telenești a inițiat manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, care în final s-au soldat cu succes.

Pe parcursul transportării, pacienta a fost monitorizată și i s-a aplicat tratamentul în conformitate cu Protocoalele Clinice Naționale în vederea menținerii parametrilor vitali.

Pacienta a fost transmisă în stare stabilă medicilor din cadrul IMSP Institutul de Cardiologie din municipiul Chișinău.

La 10 ianuarie curent, ora 02:08 a fost solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească la o femeie gravidă care prezenta simptome de debut al nașterii.

Echipa Cărpineni din cadrul SAMU Hâncești s-a deplasat imediat la locul solicitării și a preluat pacienta. În timpul deplasării la spital a survenit spontan nașterea, astfel venirea pe lume a nou-născuților gemeni, doi băieței, a fost asistată în ambulanță.

Datorită asistenței medicale urgente calificate acordate în timp oportun de membrii echipei PAMU Cărpineni, nașterea în ambulanță a decurs fără complicații. Ulterior, mama și nou-născuții au fost predați în stare stabilă la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Hîncești pentru îngrijiri medicale specializate.

 

 

 

 

Foto simbol

Share:

Articole recomandate