Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Medicii trag un semnal de alarmă și avertizează că s-au înmulțit infecţiile gastro-intestinale şi intoxicaţiile

Medicii trag un semnal de alarmă și avertizează că s-au înmulțit infecţiile gastro-intestinale şi intoxicaţiile

Medicii trag un semnal de alarmă și avertizează că s-au înmulțit infecţiile gastro-intestinale şi intoxicaţiile mai ales în rândul copilor. Sunt afecțiuni specifice sezonului de vară și numai săptămâna trecut au fost înregistrate peste 400 de cazuri în Chişinău, scrie tvrmoldova.

Specialiştii recomandă respectarea strictă a regulilor de igienă și prezentarea la medic odată cu apariţia primelor simptome.

BORIS GÂLCA, şef Direcţia Sănătate şi Protecţie Socială: „Aici vorbim despre infecţii enterovirale, toxico-infecţi alimentare şi un caz de salmonella. Circa 80 procente din toate aceste se înregistrează la copii”.

Medicii avertizează că nu trebuie să așteptăm mai mult de 24 de ore dacă simptomele bolii nu dispar. Orice întârziere poate duce la deshidratarea corpului. Primele semne care trebuie să ne pună în alertă sunt greaţa, vărsăturile, febră sau durerile de cap. Săptămâna trecută au fost înregistrate și patru cazuri grave de tuberculoză în Chişinău. Doi pacienţi au fost spitalizaţi iar unul a murit pentru că a cerut prea târziu ajutorul medicilor.

 

 

 

Sursa foto: apeed.ro

Share:

Articole recomandate