Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Prima ediție a festivalului gravidelor din anul 2024

Prima ediție a festivalului gravidelor din anul 2024

Pe data de 9 februarie, revista pentru părinți Odoraș, a organizat prima ediție a festivalului gravidelor din anul 2024. În cadrul acestei ediții, la eveniment au fost abordate subiecte actuale de către medici specialiști, dar și reprezentanți ai diferitor companii farmaceutice și cosmetice.

Printre discursurile medicilor s-au regăsit teme precum gingivita de sarcină, produse utile pentru o alăptare reușită și nașterea din perspectiva specialiștilor.

„Nașterea este un proces foarte greu, dar cu susținerea potrivită și cu o echipă specialistă, totul este la superlativ. Iar mai poi, bucuria de a-ți ține copilul în brațe te face să uiți totul”, ne spune medicul Iulia Dobrioglo, medic ginecolog-obstetrician.


Legendă: Iulia Dobrioglo, medic ginecolog-obstetrician
Sursa foto: arhivă personală

Totodată, aceasta a explicat în detalii toate etapele unei nașteri și anumite urgențe care pot surveni în cazul în care etapele sunt neglijate, fie de către medici, fie de către părinți.

Alăptarea este de asemenea un subiect discutat în cadrul evenimentelor pentru femei însărcinate. Parascovia Morari, specialistă în alăptare, le-a arătat femeilor diferite tehnici, ustensile și modalități ca alăptarea să fie una ușoară și fără complicații. „Alăptarea este legătura iubirii care îi face pe copiii noștri sănătoși, puternici și fericiți, iar în timpurile în care treăim noi, avem la dispoziție diferită informație și obiecte care ne pot ajuta în acest proces, nu vă fie frică” menționează aceasta.


Legendă: Parascovia Morari, specialistă în alăptare
Sursa foto: arhivă personală

În cadrul festivalului au participat peste 80 de femei, majoritatea fiind însărcinate sau mame care vin pentru a asculta sfaturile specialiștilor.

„Eu sunt pentru prima dată, dar cu siguranță nu pentru ultima. Mă bucur că se organizează astfel de evenimente pentru mame și viitoare mame, aici avem ocazia să ne întâlnim cu diferiți medici râvniți, la care este mai greu să ajungem la o consultație, în schimb aici, avem consultația pe loc” ne spune Iulia Trofim, participantă în cadrul evenimentului.


Legendă: femei din cadrul evenimentului
Sursa foto: arhivă personală

Festivalul gravidelor este organizat periodic. Scopul acestuia este de a oferi mamelor informații utile despre mai multe situații care pot să apară în pedioada sarcinii sau a maternității și de a educa tânăra generație de părinți. Următoarea ediție, urmează să aibă loc în luna martie a anului curent.

Autoare: Andreea Gîndea 

Share:

Articole recomandate