Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Primăria capitalei va evalua zonele cu risc sporit de accidente rutiere

Primăria capitalei va evalua zonele cu risc sporit de accidente rutiere

Primăria capitalei va evalua zonele cu risc sporit de accidente și va întreprinde măsuri suplimentare pentru a diminua numărul tamponărilor de pietoni.

Potrivit Primăriei Chișinău, urmează a fi amenajate limitatoare de viteză, treceri de pietoni supraînălțate și insulițe de refugiu. Totodată, trecerile pietonale urmează a fi iluminate și amplasate semafoare în zonele acestora. La fel, se propune uniformizarea vitezei de deplasare (50 km/h) pentru toate drumurile din oraș. Măsurile au scopul de a spori siguranța participanților la și vor fi consultate cu reprezentații Poliției rutiere.

Oamenii legii îndeamnă participanții la trafic să manifeste prudență când traversează drumurile publice. Pietonii să se asigure când traversează pe trecerile pietonale, iar șoferii să se conformeze indicatoarelor rutiere și să reducă viteza de deplasare în preajma acestora, inclusiv să o adapteze condițiilor meteorologice.

Conform Inspectoratului General al Poliției, în perioada 1-11 ianuarie curent, au avut loc 25 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în urma acestora trei persoane au decedat, iar 23 au fost traumatizate. Din numărul total de accidente rutiere, 15 s-au produs pe trecerea de pietoni.

 

 

 

Sursa foto: moldpres.md

Share:

Articole recomandate