Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un copil de origine română este cel mai inteligent copil de pe planetă

Un copil de origine română este cel mai inteligent copil de pe planetă

Pe glob IQ-ul unui om cu inteligenţă medie se ridică de obicei la 110 puncte. De regulă, tot ce-i peste 140 reprezintă un om genial. Poporul se poate mândri la acest capitol cu unul dintre cei mai promiţători copii ai planetei- Anthony Popa Urria. 

Anthony are doar 5 ani și un IQ de 154, aproape cât cel al lui Albert Einstein sau Stephen Hawking. Băiatul trăiește în Canada și încă de la naștere a fost desemnat în unanimitate de Organizația MENSA (organizație ce reunește cei mai inteligenți copii din lume), ca fiind ocupantul primului loc cu un IQ de 154. Încă de la 2 ani și 9 luni, Anthony știa să numere până la 1.000, vorbea 3 limbi străine și cunoaștea planetele sistemului nostru solar.

Conform Ziare.com, Felicia, bunica genialului român a observat calităţi de excepţie ale copilului încă de la vârstă de patru luni când urmarea cu atenţie sporită tot ce se petrecea în jurul sau. Felicia a mai adugat, că, la împlinirea vârstei de 6 luni copilul ştia deja să recunoască toate literele alfabetului. Ba mai mult la zece luni mama lui Anthony, Laura, l-a auzit recitând în mod repetat şi clar alfabetul. La început a rămas impasibilă şi sceptică, crezând că l-a memorat automat şi pentru a înlătura orice dubiu, l-a dus la Londra pentru a-i testa coeficientul de inteligenţă, iar acum Anthony este în fruntea topului celor mai inteligenți copiii de pe mapamond.

Foto: blastingnews.com

Share:

Articole recomandate