Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Valul epidemiologic COVID-Omicron din Capitală, în descreștere

Valul epidemiologic COVID-Omicron din Capitală, în descreștere

În Capitală descrește valul epidemiologic COVID-Omicron. Concluzia vine după ce, specialiștii din sănătate au analizat situația privind incidența cazurilor de Coronavirus. Mai mult, potrivit responsabililor, instituțiile medicale municipale intră treptat într-un regim de respiro și au fost gradual închise deja săptămâna trecută mai multe secții COVID-19, scrie realitatea.md

Așadar:

  • La spitalul municipal de copii „Valentin Ignatenco” au fost sistate 4 secții din cele 5 activate anterior;
  • La spitalul municipal „Sfânta Treime” au fost sistate 4 secții COVID pentru adulți;
  • La spitalul municipal de Ftiziopneumologie este sistată la fel, o secție.

Totodată, descreșterea presiunii de cazurile COVID-19 se înregistrează și în Asistența Medicală Primară cu un număr mult mai mic de pacienți.

„Cu toate că avem o descreștere evidentă a internărilor COVID, rămân aglomerate secțiile de Terapie Intensivă. Am coordonat cu spitalele municipale Covid fortificarea secțiilor ATI și circuitul eficient al paturilor de Terapie Intensivă. Centrul Covid-19 de la Moldexpo rămâne încă activ pentru triaj, iar internări sunt puține. Centrul COVID rămâne o infrastructură medicală strategică și o vom păstra, în continuare, ca un spațiu medical pentru managementul de risc epidemiologic”, a declarat primarul Capitalei Ion Ceban.

Sursă foto: digi24.ro

 

Share:

Articole recomandate