Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Virozele fac din nou ravagii prin școli și grădinițe! Peste 8 400 de copii, infectați

Virozele fac din nou ravagii prin școli și grădinițe! Peste 8 400 de copii, infectați

Săptămâna trecută, 8466 de copii din școli și grădinițe au fost înregistrați ca fiind infectați cu gripă sau alte viroze sezoniere. Potrivit datelor oferite de Ministerul Educației și Cercetării, la data de 3 februarie 2023, s-au raportat 3478 de cazuri de infectări la copiii din instituțiile de învățământ preșcolar, iar alte 4988 de cazuri – la elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, scrie deschide.md.

Tot în aceeași perioadă, s-au înregistrat 54 de cazuri de infecții la cadrele didactice din grădinițe și 35 de cazuri la personalul auxialiar. În licee și gimnazii, s-au înregistrat 108 cazuri de infectare la cadrele didactice și 29 de cazuri la alt personal.

Cât despre Covid-19, deși acesta bate în retragere, totuși nu am scăpat de acest tip de virus. La copiii din instituțiile de învățământ preșcolar s-au înregistrat 24 de cazuri de infectare cu Covid-19, iar la elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal s-au înregistrat 24 de cazuri. Cadrele didactice, care au fost infectate cu Covid-19 săptămâna trecută, sunt în număr de 3 în grădinițe și 5 – în școli, gimnazii și licee.  Personalul auxiliar, depistat cu Covid-19, este în număr de 2 persoane, și acestea sunt angajate în instituțiile de învățământ preșcolar.

Menționăm, că datele sunt puse la dispoziția Ministerului Educației și Cercetării de către organele locale de specialitate din domeniul învățământului și reflectă situația epidemiologică în instituțiile de învățământ general din Republica Moldova.

 

 

 

Sursa foto: desprecopii.com

Share:

Articole recomandate