Totul despre loţiunile de plajă pentru copii
- 2015-05-29
- 5097
Înainte de a pleca în vacanţă nu uitaţi că în valiza voastră nu trebuie să lipsească loţiunile de protecţie împotriva soarelui. În cazul copiilor însă acest subiect este mai delicat şi necesită multă atenţie şi grijă. Mai jos vă prezentăm câteva reguli şi informaţii despre cremele de protecţie solară:
- Vârsta: Nu există o vârstă anumită în ceea ce priveşte folosirea cremei pentru protecţie solară la bebeluşi, cu toate acestea Academia Americană pe Pediatrie recomandă folosirea unei creme protectoare după vârsta de 6 luni, deoarece pielea bebeluşilor absoarbe mult mai rapid orice substanţă chimică şi, în plus, cremele îi pot împiedica transpiraţia prin intemediul căreia se realizează termoreglarea organismului la copiii foarte mici. Dacă totuşi sunteţi nevoită să expuneţi bebeluşul la soare e mai bine să îl protejaţi cu o cremă, însă e de preferat ca produsul să fie folosit pe suprafeţe mici ale corpului şi să nu fie folosit foarte des.
- Factorul de protecţie (SPF): Acesta se defineşte prin puterea pe care o are crema pentru protecţia la acţiunile razelor UVB. Numărul care însoţeşte SPF măsoară practic timpul necesar apariţiei arsurii solare dacă se foloseşte crema sau nu. Pentru copii, pediatrii recomandă cremele de protecţie solară cu SPF 15 (combate aproximativ 93% dintre razele UV).
- Spectru larg: Asigură-te că pe etichetă este însemnat „spectru larg”, deoarece razele ultraviolete se împart în UVA şi UVB, iar produsele cu spectru larg asigură protecţia împotriva ambelor tipuri.
- Compoziţie: Din compoziţia cremelor evitaţi parfumurile şi parabenii din cauza cărora pot apărea probleme la nivelul pielii. Evitaţi şi produsele cu oxybenzone, care nu se recomandă să se aplice la copiii mici sau pe suprafeţe mari din cauza riscului de penetrate şi toxicitate. Optează în schimb pentru loţiuni care conţin oxid de zinc şi dioxid de titan care nu pătrund în piele, ci rămân la suprafaţă, protejând-o.
- Aplicarea: Aplicarea corectă se face cu 20 minute înainte de expunerea la soare şi reînnoirea ei după 2-3 ore.
- Termen: Nu folosiţi loţiunile mai mult de un an, deoarece majoritatea au un termen de utilizare de până la 12 luni de la data de cumpărare. Loţiunile de plajă îşi pierd abilitatea de a bloca razele ultraviolete după un an şi astfel riscaşi să rămâneţi cu puţină protecţie sau chiar deloc.
- Crema de fotoprotecţie cu tentă colorată: A fost inventată pentru copii pentru a-i distra dar şi pentru a-i ajuta pe părinţi să fie siguri că au aplicat crema peste tot. Crema este de culoare albastră, iar culoarea dispare rapid, copilul fiind în siguranţă pe plajă.
Foto: top10inaction.com