Acerumen

Alimente care cresc producția de lapte matern

Alimente care cresc producția de lapte matern

Alimentația sănătoasă a mămicii este la fel de importantă în perioada de alăptare ca și în cea de sarcină. Calitatea laptelui matern este afectată într-o oarecare măsură de alimentele consumate. Din acest motiv este recomandată o dietă bogată în diferite tipuri de alimente, despre care se consideră că pot crește atât cantitatea, cât și calitatea laptelui.

Alăptează chiar dacă crezi că nu mai ai lapte – adevărul este că, cu cât alăptezi mai mult, cu atât mai mult lapte vei produce.

Iar alimentele care ajută la creșterea cantității de lapte matern sunt:

Orzul. Conține un polizaharid despre care s-a demonstrat că are capacitatea de a crește prolactina, cunoscută sub denumirea de hormon al lactației. Orzul integral este totodată o sursă importantă de fibre, proteine și calciu. Acesta se găsește decorticat, nedecorticat, sub formă de fulgi sau făină și poate fi introdus în alimentație prin adăugarea sa în supe, salate,orezuri sau în pâinea de casă.

Papaya. Acest fruct este folosit încă din vechime în culturile asiatice de către mamele care alăptează. Cu toate că momentan nu există studii pentru a susține capacitatea sa de a stimula lactația, papaya reprezintă și o sursă de vitamine și elemente esențiale. Fructul poate fi consumat proaspăt sau gătit, alături de iaurt, cereale, diferite alte fructe, sau în salate și supe de inspirație orientală.

Dovleacul. Un alt aliment cunoscut pentru aportul pozitiv la creșterea lactației este dovleacul. Atât bostanul, cât și dovleceii sunt considerați benefici pe perioada alăptării. În plus, aceștia conțin și foarte multe vitamine și substanțe nutritive esențiale. Pot fi consumați în plăcinte, ca diferite garnituri, sau sub formă de supă cremă.

Pepenele roșu este un aliment care crește producția de lapte și are un puternic efect hidratant, și este sursă foarte bună în vitamina A.

Alte alimente care se recomandă să fie consumate în perioada alăptării sunt: piersicile, sparanghelul, usturoiul, semințele de susan, da mac și coriandru, grăsimile sănătoase și fructele cu conținut ridicat de apă.

 

Informații: clicksanatate.ro

Foto simbol: kaspy.info

Adaugă comentariu

Închide