Idei de activități cu creta pe asfalt ce le adoră copiii de toate vârstele

Idei de activități cu creta pe asfalt ce le adoră copiii de toate vârstele

Nu-i poți desprinde pe copii de televizor și desene animate nici acum vara? Desenatul cu creta pe asfalt le poate trezi curiozitatea și menține interesul unor jocuri interesante în aer liber, or, anume desenele pe asfalt sunt printre cele mai sugestive simboluri ale copilăriei. Foarte mulți copii iubesc această activitate, care le dă ocazia să înveselească orice trotuar și ar fi păcat să nu încerce și al tău copil. Cu puțină imaginație, poți transforma desenatul pe asfalt într-o minunată sursă de distracție, dar și educativă pentru copil. Iată câteva idei pe care ai putea să le pui în practică în această vară, alături de el.

Twister pe asfalt

Ori de câte ori e jucat, Twister este un prilej de mare hlizeală și veselie pentru copii. Te poți convinge de asta invitându-l pe cel mic să desenați împreună pe asfalt câteva coloane de cercuri colorate. După ce ați terminat de desenat, începeți jocul! Puteți chiar să inventați un regulament doar al vostru pentru acest joc, nu e nevoie să respectați regulile variantei clasice.

Jocuri de mișcare

Poți inventa o mulțime de trasee și jocuri folosind creta colorată pe asfalt, pe care cei mici vor fi bucuroși să le încerce.

Spre exemplu:

Urmărește linia: trasează o linie cât mai șerpuită pe asfalt (învălătucită, chiar) și invită-l pe cel mic la un concurs de pășit linia (cât mai repede, cât mai încet, cât mai corect)

Pășește pe urme: bazându-te pe principiu jocului de mai sus, poți desena și un traseu de urme (cele de urs sau monstru prietenos sunt cele mai îndrăgite ), pe care copilul să-l parcurgă pășind cu grijă pe fiecare urmă, fără să calce în afară lor.

Șotronul

Șotronul este cel mai cunoscut joc de mișcare pentru care ai nevoie de cretă. Pentru mulți părinți din ziua de azi, Șotronul a fost jocul preferat al copilăriei. Și pentru copiii din ziua de azi, șotronul poate fi un joc excelent de mișcare, în care învață să-și mențină echilibrul, să-și coordoneze mișcările, să se concentreze și, nu în ultimul rând, să relaționeze cu alți copii.

În plus, există o mulțime de variante în care șotronul poate fi desenat și numerotat, astfel că cei mici nu se vor plictisi așa ușor de acest joc.

Desene-colaj cu creta și natura

 

Încurajează-l pe copilul tău să realizeze colaje din desene făcute cu creta pe asfalt și diverse obiecte din natură. Poate folosi pietre, bețișoare de lemn, petale, frunze sau chiar fructe și semințe. Este și o ocazie să explorați împreună împrejurimile și să îi vorbești despre natură. Colajele sale s-ar putea să te uimească prin originalitatea și frumusețea lor!

Decor pentru joacă și amintiri

Dacă ai răbdare poți realiza adevărate orașe din cretă colorată. Blocuri și case, copaci și mai ales șosele și alei, pe care copilul tău să-și plimbe mașinuțele. Poți, de asemenea, să folosești desenele ca decor pentru fotografii originale, de strâns în albumul cu amintiri.

Lasă frâu liber imaginației și distrați-vă pe măsură cu copilul afară!

Sursa: itsybitsy.ro, pinterest.com

Adaugă comentariu

Închide