6 beneficii de necontestat ale consumului de smochine

6 beneficii de necontestat ale consumului de smochine

Smochinele sunt un adevărat deliciu și o sursă puternică de sănătate. Pe lângă faptul că sunt gustoase, smochinele ajută la reglarea tensiunii arteriale, îmbunătățesc digestia și țin la distanță osteoporoza.

Reglează tensiunea arterială

Smochinele nu conțin sodiu, în schimb sunt o sursă importantă de potasiu, de aceea scad tensiunea arterială. Potrivit Dietary Approaches to Stop Hypertension, hipertensivii care au o dietă săracă în sodiu și bogată în potasiu își scad tensiunea arterială.

Controlul greutății corporale

Pentru cei care doresc să slăbească sau să-și mențină greutatea sub control, smochinele sunt un bun ajutor datorită conținutului de fibre. Au totuși un conținut caloric mare, de aceea cel mai bine se consumă dimineața sau ca gustare de la ora 10, în cantitate redusă. Satisfac pofta de dulce.

Îmbunătățirea digestiei

Smochinele sunt o bună sursă de fibre alimentare și ajută la îmbunătățirea digestiei și previn constipația.

Prevenirea cancerului

Un studiu care a implicat mai mult de 50000 de femei la menopauză a scos la iveală că cele care au mâncat o cantitate crescută de alimente bogate în fibre, precum smochinele, și-au redus cu 34% riscul de cancer. În plus, aceste fructe conțin un nivel crescut de antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului.

Oase mai puternice

Smochinele sunt o sursă importantă de calciu. În plus, potasiul pe care îl conțin nu ajută doar la reglarea tensiunii arteriale, ci împiedică și eliminarea calciului.

Protejează vederea

Smochinele conțin vitamina A care are un rol important în îmbunătățirea vederii și prevenirea afecțiunilor oculare ca degenerescența maculară.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; ua.all.biz

Adaugă comentariu