Noile taxe pentru alimentaţia în instituţiile de învăţământ vor fi publicate în Monitorul Oficial

Noile taxe pentru alimentaţia în instituţiile de învăţământ vor fi publicate în Monitorul Oficial

Noile taxe pentru alimentaţia copiilor din instituţiile de învăţămînt vor fi publicate astăzi, 3 martie, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES. Potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei, pentru meniul copiilor din instituţiile de educaţie antepreşcolară şi de învăţământ preşcolar vor fi alocaţi de la 3,90 lei până la 15,30 lei (vârsta de pînă la trei ani), iar pentru alimentaţia copiilor cu vârsta de la trei la şapte ani vor fi alocaţi de la 4,90 până la 18 lei.

Totodată, taxa de întreţinere în instituţiile preşcolare pentru fiecare zi frecventată constituie 50% din costul normelor de cheltuieli pentru alimentarea copiilor suportate de la buget. La fel, pentru copiii/elevii de vârstă timpurie şi şcolară din casele de copii, gimnazii/şcoli de tip internat şi sanatorial suma va constitui 31,50 lei/zi.

De asemenea, pentru alimentarea gratuită a elevilor claselor I-IV-a din instituţiile de învăţământ publice şi private, precum şi a elevilor claselor V-XII-a din instituţiile de învăţământ din raioanele de est ale ţării, subordonate Ministerului Educaţiei, şi în instituţiile de învăţământ din raioanele Dubăsari, Căuşeni şi Anenii Noi, amplasate în zona de securitate, vor fi alocaţi 7,80 lei/zi.

Documentul mai prevede că pentru elevii din liceele-internat cu profil sportiv vor fi alocaţi 43,50 lei/zi (vârsta 12-15 ani) şi 57,90 lei/zi (vârsta 16-19 ani).

În acelaşi timp, se permite conducătorilor instituţiilor de învăţământ să majoreze cuantumul de cheltuieli pentru alimentarea copiilor din contul veniturilor colectate, precum donaţii, sponsorizări şi ajutoare umanitare.

Foto: romaniatv.net

Adaugă comentariu

Închide