3 motive de necombătut de ce să-ți duci copilul la înot în sezonul rece

3 motive de necombătut de ce să-ți duci copilul la înot în sezonul rece

Înotul este considerat cel mai benefic sport pentru toate vârstele. Copiii iubesc să se bălăcească și să înoate, însă adesea această activitate este asociată mai mult cu vara și mai puțin cu toamna sau iarna. Părinții ar trebui să ia în considerare toate avantajele înotului și să își trimită copiii la bazin chiar dacă afară nu este cald.

1. Înotul combate depresia sezonieră

Pentru că luminozitatea este mult mai mică în această perioadă, iar soarele stă mult ascuns în spatele norilor, psihicul nostru este afectat, iar copiii nu fac excepție, ci pot suferi la fel de mult. În plus, în timpul iernii, copiii ies mult mai puțin la joacă decât în anotimpurile mai calde, ceea ce le crește riscul de a se deprima. Efortul fizic stimulează producția de serotonină, un hormon care ne face să ne simțim fericiți. Având în vedere că este mai greu să îl duci pe cel mic la joacă în aer liber, înotul este una dintre cele mai bune variante de sport chiar și în sezonul rece.

2. Mersul la înot înseamnă socializare

Chiar dacă are prieteni la școală, copilul are nevoie și de prieteni în afara mediului de învățământ, iar mersul la bazinul de înot poate să îl ajute să cunoască alți copii de vârsta lui. Având în vedere că socializarea este un punct-cheie al dezvoltării micuțului trebuie să să previi izolarea și să îl îndemni să aibă o viață socială încă de la o vârstă fragedă.

3. Înotul face organismul mult mai rezistent

Principala grijă a părinților este că micuțul se va îmbolnăvi dacă merge la bazin pe timp de iarnă. Nu ai de ce să te îngrijorezi în acest sens, deoarece intratul în apă nu are nicio legătură cu răcitul dacă ai grijă să poarte dopuri în urechi și o cască de înot de calitate, care să protejeze părul de umezeală. În general, răcelile sunt provocate de virusuri, nu de expunerea la apă sau la diferențe de temperatură. Înotul de fapt este un sport care întărește organismul, crește capacitatea pulmonară, îmbunătățește circulația sângelui și stimulează imunitatea. Așadar, înotul reprezintă o metodă excelentă de a preveni bolile.

 

Sursa: divahair.ro

Adaugă comentariu

Închide