Ce poți cumpăra second-hand și ce trebuie să iei nou pentru bebeluș

Ce poți cumpăra second-hand și ce trebuie să iei nou pentru bebeluș

Este destul de problematic atunci când ai un buget restrâns, iar familia urmează să se mărească cu încă un membru. Dacă cauţi alternative mai ieftine pentru a procura un pătuc, haine, cărucior, dar şi multe altele, atât de necesare unui nou născut, trebuie să ştii ce lucuri poţi cumpăra second hand sau împrumuta de la cei apropiați, şi care e neapărat să fie noi.

 

Lucruri pe care le poţi cumpăra second hand

Hăinuţele

Orice părinte ştie că unele dintre lucrurile în care nu merită să investească sume mari de bani sunt hainuţele, de aceea, preferă fie să le împrumute de la prieteni ori rude, fie să le cumpere de la magazine second hand. Norocul este că hăinuţele pentru bebe sunt considerate şi unele dintre cele mai sigure achiziţii „la mâna a doua”, întrucât nu apucă să fie purtate foarte mult şi deteriorate înainte de a fi aşezate pe rafturi (bebeluşii cresc foarte repede la această vârstă). Atunci când le cumpăraţi, aveţi grijă doar ca ele să fie curate.

 

 

Scaunul de masă

Pentru ca un scaun de masă să fie sigur pentru bebeluş este nevoie să îndeplinească doar două condiţii simple: să fie stabil, astfel încât să reziste mişcărilor agitate ale copilului în scaun, să fie dotat cu zăbrele sau curele rezistente, astfel încât să se evite riscul ca micuţul să alunece de pe scaun.

 

Cădiţa de baie

Daca vrei să cumperi bebeluşului o cădiţă sofisticată, cu multiple dotări şi funcţii, dar nu ai buget, analizeaza cu atenţie oferta magazinelor second hand. Produsele de acest tip sunt sigure şi se uzează destul de greu, de aceea pot deveni o opţiune sigură pentru bebeluşul tău.

 

 

Lucruri pentru bebeluş care trebuie să fie noi

Scaunul de maşină

Scaunul de maşina este unul dintre accesoriile aşezate de specialişti în fruntea topului listei cu lucruri pe care trebuie să le cumperi noi bebeluşului tău. Siguranţa copilului în timpul mersului cu maşina este o prioritate pentru părinţi. De aceea, este important ca scaunul să fie nou, fabricat după ultimele standarde de siguranţă impuse de autorităţile în domeniu, astfel încât să sporească protecţia copilului în timpul călătoriilor. Citește un articol mai detaliat AICI, despre cât de periculos poate fi un scaun second-hand. 

 

Căruciorul

De la un an la altul, producătorii de cărucioare inventează şi produc modele din ce în ce mai sigure, complexe şi confortabile pentru bebeluş. Deşi este unul dintre accesoriile pe care mulţi părinţi preferă să le cumpere la mâna a doua, specialiştii susţin că este de preferat să fie cumpărat nou, datorită măsurilor de siguranţa sporite pe care le oferă.

 

Pătuţul

Standardele de securitate pentru pătuțurile de bebeluș sunt adaptate și revizuite periodic. La fel ca și în cazul altor accesorii sau produse pentru îngrijirea copilului, producatorii de mobilier propun, anual, modele noi, cu standarde crescute de siguranță, care protejează copilul de accidente nedorite. 

 

Salteaua pentru pătuţ

Salteaua face parte din lista lucrurilor care trebuie cumpărate întotdeauna noi. Chiar dacă o saltea second hand pare curată şi în stare bună, în interiorul ei se pot ascunde o mulţime de agenţi patogeni, care nu pot fi îndepărtaţi complet prin simpla spălare. Cu alte cuvinte, saltelele la mâna a doua sunt doar aparent curate, întrucât în interiorul lor se pot ascunde adevărate surse de contaminare cu paraziţi, bacterii şi alte microorganisme vii care pot declanşa o mulţime de infecţii.

Foto: kidizi.ro, bebeliss.ro, pufinas.ro, magazinpentrucopii.ro,  jucariidevis.ro, laptedemama.ro, bebelu.ro

Adaugă comentariu

Închide