Scaunul auto second-hand PERICULOS pentru siguranța copilului tău

Scaunul auto second-hand PERICULOS pentru siguranța copilului tău

 

Făcând economii la procurarea unui scaun auto şi optând pentru unul second hand, mulți dintre părinți „economisesc”, de fapt, pe siguranţa şi sănătatea propriului copil. Iată CINCI MOTIVE care trebuie să te facă să chibzuieşti bine atunci când mergi să cumperi un scaun auto de mâna a doua. 

 

  • Are un termen de valabilitate expirat. Pe măsură ce trece timpul, plasticul devine casant, ceea ce înseamnă ruperea scaunului în caz de impact. Scaunele auto pentru copii, mai vechi de cinci ani, nu au ce căuta în mașina ta. 
  • Nu ai de unde să știi dacă acest scaun a fost sau nu implicat într-un accident rutier. Dacă acest lucru s-a întâmplat, cel mai corect ar fi să i se taie centura şi să fie aruncat. Aceasta ar da siguranța că scaunul nu va fi “recilat” mai târziu de altcineva. Prin acestă acţiune nu faci altceva decât să salvezi viaţa altor copii.

  • Este deteriorat. Cumpărând un scaun auto second hand, nu cunoşti condiţiile în care acesta a fost păstrat. Astfel, nu este exclus faptul că scaunul are interiorul deteriorat, nu conţine toate piesele, deşi acest lucru nu este vizibil, pentru că exteriorul arată foarte bine.
  • Nu are accesorii şi instrucţii de utilizare. Acest fapt îl face şi mai greu de montat.
  • Nu întruneşte noile standarde de siguranţă recomandate. Standardele de siguranță a scaunelor auto evoluează și ele. Astfel, un scaun vechi ar putea să nu ofere același grad de siguranță ca unul nou. Verifică ca acesta să aibă înscrisă litera “E” (sau eticheta portocalie), cea ce înseamnă că scaunul întruneşte standardele de siguranţă aflate în vigoare: ECE R44.03 sau R44.04. Eticheta portocalie, de obicei, conţine informaţii despre categoria pentru care scaunul auto pentru copii a fost aprobat (Universal, Semiuniversal); prezintă grupa de greutate pentru care este omologat; Y” arata ca acest fotoliu auto pentru copii are un ham de siguranță cu prindere în 5 puncte; conţine indicatorul european E; indică ţara în care a fost obţinută omologarea (1 = Germania, 2 = Franța, 3 = Italia, 4 = ţările de Jos, etc).

În cazul în care ați primit în dar un scaun auto second hand de la prieteni sau cunoscuţi, puteţi să îl folosiţi, numai după ce i-ați aflat istoricul şi sunteţi sigur că nici unul din cele cinci puncte enumerate mai sus nu se referă la scaunul auto respectiv.

 

Foto: abctop.ro, yellowbirdbirth.com

Adaugă comentariu

Închide