Diversificarea – o etapă foarte importantă în viața unui bebeluș. Știați că tacâmurile joacă un rol esențial?

Diversificarea – o etapă foarte importantă în viața unui bebeluș. Știați că tacâmurile joacă un rol esențial?

Potrivit recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, diversificarea la bebeluși începe de la 6 luni de viață. Acest proces este foarte important, căci îi creează piciului deprinderi de alimentație și îl ajută să se pregătească de viața de mai departe, unde devine tot mai independent de adulți. Totodată, diversificarea poate fi stresantă și frustrantă pentru micuți dacă ei nu reușesc să se descurce cu tacâmurile spre exemplu. Pentru a evita ca piciul vostru să sufere din cauza că nu reușește să mănânce singurel, puteți apela cu încredere la seturile pentru diversificare de la NUK. Acestea sunt special concepute ca să susțină și să ajute micuțul să fie tot mai independent atunci când mănâncă, dar și să învețe singurel a bea și a mânui lingurița.

Dar compania NUK are foarte multe produse pentru toate etapele de viață a copilului – de la suzete, biberoane și jucării potrivite pentru dentiție, până la seturi și tacâmuri ideale pentru diversificare și alimentația de mai departe a odorașilor.

Câteva mămici bloggerițe, foarte active pe Instagram, au testat la propriu seturile inovative de la NUK și oferă câteva recomandări utile părinților.

Mihaela Chistol, cunoscută pe Instagram ca ella.mom, scrie că micuța ei Emma crește cu viteza luminii și deja este în etapa de diversificare. „Emma se dezvoltă mai rapid pentru că vrea să o imite pe sora mai mare, o consideră cel mai bun model. Adeseori cere să guste mâncarea ei, cred că i se pare mai gustoasă. Din  acest considerent, am procurat iată așa un set de la NUK, care constă dintr-o cană și un tocător manual,  în care să îi pasez mâncare de pe masa noastră, cum ar fi supa de legume, legumele date la abur, paste, fructele moi, etc.

Am luat și un castron suplimentar de la NUK, el are 2 capace din plastic: unul poate fi folosit în cuptorul cu microunde, iar altul pentru a lua castronașul în afara casei. Are ventuza de fixare pentru a nu putea fi răsturnată.

Cum să nu avem și linguriță de la NUK? Ba chiar în set sunt 2. Ele sunt linguri de tranziție, moi, din silicon, pentru copilașii care trec de la alăptare la mâncarea solidă. Forma lingurii este potrivită pentru gurița unui copil, are margini rotunjite. De asemenea are coada lungă și poate fi folosită la borcănașele mai adânci fără să te murdărești pe mâini. Producția de la NUK nu conține bisfenol A (substanță chimică considerată responsabilă de apariția unor forme de cancer, utilizată la produsele de plastic n.r.), are un design plăcut și e făcută în Germania”, a scris mămica pe contul său.

 

Tatiana, cunoscută mai mult ca tattocika în comunitatea de mămici, a povestit și ea despre experiența sa cu produsele de la NUK. „Ia să vă arăt ce cadou am primit zilele astea. Este vorba de aceste cănuțe de la NUK. Fiecare cănuță este potrivită pentru o anumită vârstă. Prima cănuță se numește NUK Trainer cu tetină moale, cu sistem antiscurgere și este foarte potrivita  pentru vârsta Cameliei. Această cănuță o va ajuta să treacă ușor de la alăptarea la sân la cănuța pentru adulți. Ea are mânere antialunecare, cu formă ergonomică și ajută la dezvoltarea abilităților motorii. Camelica mea imediat a îndrăgit-o și bea apă atât de drăgălaș din ea.

Canuța din mijloc este pentru vârsta de 8 luni și curând la fel i-o voi da Cameliei.  Se numeste NUK Magic și într-adevăr este o magie. Arată ca un pahar,dar când o întorci apa nu se varsă. Cănuța NUK Magic o va ajuta pe Camelia să treacă de la cănuța pentru copii la pahar sau ceașcă. Este diferită de ceea ce am mai încercat și nu i-au plăcut anterior Cameliei.

Cănuța treia este NUK Action, e pentru copii mai măricei deja, e mai mare și are un pai. O putem lua la joacă. Capacul ei se rotește și ascunde paiul în interior. Astfel paiul este curat întotdeauna. Această cănuță se dă copilului de la un an, dar desigur că a luat-o Emy, care pur și simplu a făcut o pasiune pentru ea, o poartă peste tot – și în pat, și la plimbare. Design-ul lor este pur și simplu adorabil. Reamintesc că potrivit recomandărilor OMS, copiilor li se dă apă de la 6 luni, când începe diversificarea”, a mai scris tattocika pe contul său.

 

Elena, care pe Instagram este cunoscută ca hellen_monroe, folosește pentru micuța sa Celine suzetă și jucării din latex de la NUK. Mămica a ieșit cu fetița sa la un picnic și a scris despre această experiență. „Nouă ne plac la nebunie picnicurile, mai ales în locuri deosebit de frumoase. Avem acest obicei de mulți ani, iar acum recent s-a mai adăugat un membru, împărțim totul la egal, altfel avem probleme. Desigur nu mergem nicăieri fără jucăriile și suzetele noastre drăguțe de la NUK. Suzetele sunt ortodontice din silicon cu imprimeu drăgălaș, extra moi și flexibile. Am căutat anume de această formă suzete, care să se asemene cu forma mamelonului mamei în perioada de alăptare. Ce mi-a plăcut cel mai mult este că suzetele au cutiuța foarte interesantă și de folos, aceasta poate fi folosită și ca sterilizator. Adaugi puțină apă în ea, o plasezi în cuptorul cu microunde și… gata. Ai suzeta sterilizată”, a scris mămica.

De asemenea, Elena a menționat cât de mult îi plac și călătoriile și ce o salvează când micuța Celine are dureri sau mâncărimi provocate de dințișori sau când se plictisește. „Îmi place să călătoresc cu Celine. Credeam că este greu, obositor, însă Celine adoră să umble prin magazine, la fel ca mine. M-am pregătit de acasă și mi-am umplut bagajul doar cu lucruri pentru EA (mare mi-a fost dezamăgirea când am realizat că nu mai am loc pentru rochiile mele), știam că trebuie să o distrez cu diferite jucării de aceea i-am luat și câteva jucării NUK din latex, adică din cauciuc natural, moi și numai bune pentru gingiile ei. Sunt trei personaje drăguțe - vulpe, veveriță și arici, care o vor ajuta să își dezvolte bine văzul, pentru că sunt pictate, simțul tactil, auzul, gustul și mirosul. Recomand aceste jucării, cel puțin fetița mea le adorăăăă”, a subliniat hellen_monroe.

 

Valeria Fainescu, proaspătă mămică de fetiță, a scris și ea despre experiența minunată cu produsele de la NUK. „Victorița este alăptată exclusiv la sân, dar pentru că pot apărea situații când va trebui să o las pentru mai mult timp doar cu tati, m-am gândit să am în casă iată așa o sticluță cu biberon Nature Sense de la NUK, din sticlă și cu tetină care este asemănătoare cu mamelonul mamei. Orificiile tetinei sunt modelate după canalele de lapte din sânul mamei, iar vârful ei este flexibil și extramoale. De aceea am și ales-o! Vreau ca Victorița să mă simtă mereu alături, lângă ea, chiar și atunci când va bea lăptic, apă sau ceai din această sticluță. Desigur ca am luat și o perie cu care să mențin sticluța într-o formă perfect curată. Ea va îndepărta toate reziduurile de lapte pentru că ajunge perfect în toate colțurile biberonului. Periuța are dinți din nailon care curăță perfect fără ca să zgârie biberonul. Neapărat recomand și altor mămici să folosească soluția NUK de curățare a biberoanelor, care este din ingrediente naturale, fără mirosuri și coloranți. Este foarte delicată și conține enzime care au efect în special asupra proteinelor din lapte. Cu ea apropo puteți spăla toată vesela copilului și chiar jucăriile lui”, a menționat mămica.

 

Notă: În Germania, ca şi în multe alte ţări NUK este un lider în fabricarea de tetine, suzete şi biberoane pentru copii. Toate produsele NUK sunt elaborate ţinând cont de recomandările de practicieni competenți. Produsele de la NUK pot fi găsite în orice magazin de vânzare cu amănuntul - farmacii, centre comerciale, supermarkete sau din magazinele specializate. În farmaciile ELODY farm găsiţi tot asortimentul de produse NUK . Pentru cei care nu au timp, produsele NUK pot fi cumpărate prin intermediul internet magazinelor www.farmacie.md , mamabox.md , newkids.md , mamico.md.

Adaugă comentariu

Închide