Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cum tratezi diareea și constipația la copii

Cum tratezi diareea și constipația la copii

În sezonul de vară majoritatea copiilor au mers pe la bunici unde au consumat multe fructe și legume, iar odată cu începerea școlii meniul lor alimentar a suferit schimbări esențiale, ce pot conduce la tulburări gastrointestinale. Pentru că sunt mai sensibili, copiii nu pot tolera schimbări majore în alimentația lor, iar deseori agenții infecțioși sunt cei care agravează și mai mult situația, astfel că vă puteți confrunta cu diaree, constipație, infecții enterovirale etc.

Diareea este una dintre cele mai neplăcute stări medicale prin care poate trece copilul. În cazul copiilor mici, acest simptom determină de cele mai multe ori o deshidratare severă şi, în cazuri extreme, chiar deces. Diareea este cauzată de infecții gastro-intestinale cu virusuri, bacterii sau paraziți. Infecția diareică se răspândește cu ușurință și are drept cauză principală mâinile murdare, mâncarea sau apa contaminate, unele animale de companie, dar și contactul direct cu materiile fecale. Simptomele acestei afecțiuni încep de regulă prin crampe abdominale și dureri urmate de diaree care nu durează mai mult de câteva zile. Mai sunt comune și următoarele simptome: febră, pierderea poftei de mâncare, greață, scădere în greutate, deshidratare etc.

Constipația. Incidenţa constipaţiei în rândul copiilor este de până la 30%. Aproape în niciunul dintre cazuri nu poate fi găsită o cauză organică, iar constipaţia este, prin urmare, diagnosticată ca funcţională. Problemele încep de cele mai multe ori atunci când se face tranziţia de la laptele matern la lapte praf sau odată cu începerea diversificării alimentaţiei, în primul an de viaţă. Debutul constipaţiei mai poate fi observat şi în perioada în care cel mic începe să înveţe să facă la oliţă sau odată cu începerea grădiniţei sau şcolii. Constipaţia este de cele mai multe ori o problemă cu care copilul se va confrunta pe termen lung, prezentând simptome şi de-a lungul adolescenţei sau a perioadei de adult. Printre semnele și simptomele constipației se numără: mai puțin scaune, durere și forțare la defecare, durere de burtică, scaune tari și uscate etc.

Enterovirusul. În această vară infecțiile enterovirale au luat amploare în Chișinău, Centrul Național de Sănătate Publică au menționat că această maladie are o dezvoltare ciclică, iar valurile de infectare revin o dată la patru ani. Infecția cu enterovirus se manifestă prin simptome diferite: la unii, poate trece neobservată sau provoca doar simptome asemănătoare unei răceli obişnuite, pe când la alţii apar complicaţii severe. Principalele simptome: febră de la 38,5 C la 40 C, care persistă timp de câteva zile; slăbiciune pronunțată de friguri; dureri în mușchi și în articulații, iar mai târziu pot apărea şi: dureri în gât (angina); greaţa şi voma; durerile abdominale; diareea.

Un produs recomandat copiilor, care combate constipația, reduce durata diareei, crește răspunsul imun după vaccinare și are impact asupra colicilor, este Eubiotic Baby, un produs probiotic. Eubiotic Baby este un produs probiotic cu formulă special concepută pentru copii, prezentat sub formă de pulbere solubilă, ce poate fi ușor administrate copiilor și care nu schimbă gustul lichidului, astfel că poate fi amestecat în apă, ceai sau lapte. Ingredientele sunt testate clinic, iar preparatul poate fi administrat la recomandarea medicului încă din primele zile de viață ale bebelușului.

 

​EUBIOTIC® Sinbio este un produs simbiotic, ceea ce înseamnă că are la bază o combinație de probiotice și prebiotice, care ne sunt necesare în egală măsură. Probioticele sunt microorganisme vii, ce au un impact pozitiv asupra organismului, ajutând la refacerea microflorei intestinale și la reechilibrarea tranzitului intestinal fiziologic. Prebioticele sunt tipuri complexe de amidon sau zaharuri din alimente care ajută intestinul să ofere condiții bune de viață pentru bacteriile "bune". Prin urmare, prebioticele contribuie la crearea unui mediu sănătos în intestin.
EUBIOTIC® Sinbio este benefic în caz de constipație, iar datorită prebioticelor, ajută organismul să se apere împotriva microorganismelor dăunatoare din intestin, microorganisme care ar putea provoca simptome digestive neplăcute sau tulburări de tranzit intestinal.

 

Pentru tratamentul simptomatic al diareei acute, fără simptome invazive, la copiii mai mari de 3 ani, medicii recomandă Enterofuril, care are un spectru larg de acțiune antimicrobiană. Acest preparat are în compoziția sa substanța activă nifuroxazid. Preparatul luptă aprig cu agentul infecțios, dar fără a deregla microflora intestinului. Astfel, oferă dublă protecție micuțului. Eficienţa preparatului nu depinde de pH-ul intestinal, adică este indicat și copiilor hipersensibili. Enterofuril practic nu se absoarbe din tractul gastrointestinal, deoarece peste 99% din preparatul administrat se reține în intestin și nu se distribuie în organe și țesuturi. Nifuroxazidul și metaboliții lui se elimină complet cu masele fecale. Enterofuril este comercializat sub trei forme: capsule (100 mg și 200 mg) și suspensie. Capsulele sunt aprobate pentru utilizare de către adulți și de copii începând de la vârsta de 6 ani. Suspensia, la rândul ei, este indicată pentru pacienții mai mici.

Foto: amazonaws.com, choicephysiciansgroup.com, comenzi.farmaciatei.ro

Share:

Articole recomandate