Exclusiv: Încă o jurnalistă este în așteptarea unui copil

Exclusiv: Încă o jurnalistă este în așteptarea unui copil

 

Se pare că anul 2016 este un adevărat baby boom pentru jurnalistele din țară. În primăvara acestui an a fost mireasă, iar acum, aflăm că este graviduță. Focoasa jurnalistă a știrilor sportive de la Moldova Sport, Cristina Cojocaru, este în așteptarea unui copil. Aceasta este la prima sa experiență maternă.

Cristina Cojocaru a fost mereu rezervată și nu și-a expus viața personală, soțul său fiind un om de afaceri. Am convins-o însă să ne vorbească despre emoțiile sale din perioada sarcinii și să-și împărtășească trăirile cu cititorii reviste “Odoraș”, în exclusivitate

Cum te simți și ce stări ai de când ai aflat că vei deveni mămică?

Vestea că voi deveni mamă m-a luat prin surprindere, însă  este un eveniment  dorit și mult așteptat. Visam la  momentul când voi descoperi că sunt însărcinată. Am aflat destul de târziu de sarcină, eu neavând simptomele specifice unei gravide. Sarcina este examenul de maturitate al oricărei femei, iar acest lucru ne face să fim emoționate, fericite și mai responsabile. Nu sunt superstițioasă, însă nu am spus nimănui vestea până aproape de patru luni. Au știut despre sarcină doar cei mai apropiați. Am vrut să păstrez cumva pentru noi fericirea, până când ne-am asigurat că e totul bine, iar bebelușul e sănătos.

Ai schimbat ceva în stilul tău de viață, aici ne referim la alimentație, regim de somn, îmbrăcăminte?

Această perioadă vine la pachet cu o mulțime de schimbări, atât de ordin fiziologic, cât și emoțional, pozitive și negative deopotrivă. Ceea ce am observat în perioada sarcinii a fost faptul că am devenit foarte sensibilă, uneori pot să plâng fără motiv, ceea ce nu se întâmpla înainte, eu fiind o fire care cu mare greu dă frâu liber emoțiilor. În rest nu am făcut mari schimbări în regimul meu. Mănânc tot ce vreau, nu țin nici un regim alimentar, doar că sunt mai atentă la faptul ca alimentele să fie sănătoase. Sunt cam pofticioasă de felul meu, aşa că e destul de greu să văd multe diferenţe între starea obişnuită şi poftele de graviduţă! Am pofte de dulciuri, așa că dau fuga la patiserie pentrut a-mi împlini dorințele. Garderoba nu mi-am schimbat-o, doar acum, când s-a mai răcit afară. Mi-am cumpărat câteva piese mai largi, dar foarte mult timp nici nu se observa că sunt însărcinată, nu am luat multe kilograme în plus, așa că nu a fost necesar. Sunt foarte activă. Pe toată perioada sarcinii, am muncit, am călătorit destul de mult. Soțul la un moment dat mi-a zis să pregătesc bagajul pentru maternitate și să-l pun în mașină, că nu se știe niciodată ce poate fi... (râde)

Cunoașteți deja ce o să aveți, fetiță ori băiat?

Vom avea o fetiță, am reușit să amenajăm camera prințesei noastre. Am făcut deja cumpărăturile necesare, chiar dacă multă lume îmi spune că nu e bine să faci cumpărături din timp. Nu sunt supersțioasă. Abia aștept să fac cunoștință cu fetița mea.

 

Cum te răsfață soțul și cei dragi în această perioadă?

Acum pot să recunosc că am profitat un pic de faptul că sunt însărcinată, însă nu cerând lucruri exagerate... doar cu limită. Am fost răsfățată de familie, în special de mama, care tot timpul când mergeam în vizită, mă întreba ce mi-aș dori să mănânc. Sora mea, care e stabilită peste hotare, îmi trimite diverse lucruri și gustoșenii care nu se găsesc la noi. Soțul este cel care, zi de zi, îmi suportă mofturile, însă nu i-am dat prea mari bătăi de cap. Nu l-am trimis noaptea să-mi cumpere ceva, nu am avut pofte la ore târzii, dar cine știe, poate vor urma.

Citești literatură de specialitate? Dacă da, recomandă o carte și altor viitoare mămici

O gravidă informată este o viitoare mămică sănătoasă. Încerc să citesc diverse site-uri despre copii, sarcină, naștere, alăptare. În grupurile de pe rețelele de socializare mă informez și citesc cu atenție ce scriu și alte mămici. Am mers la cursurile prenatale organizate de o clinică privată din capitală, acolo unde și voi naște. Am citit cărți de dezvoltare personală. Le recomand tuturor viitoarelor mămici să se informeze zi de zi,  să citescă ceva despre sarcină și evoluția ei. Am analizat avantajele și dezavantajele nașterii prin cezariană comparativ cu nașterea pe cale naturală. Este foarte important să cunoaștem ceea ce urmează să se întâmple cu corpul nostru.

Cristina, îți dorim sarcină ușoară și multă sănătate!

Vă mulțumesc din suflet! Viitoarelor mămici le doresc să aibă copii sănătoși, care să le bucure sufletul zi de zi! 

 

 

Foto: Arhiva personală a Cristinei Cojocaru / Alena Nikanorova

Adaugă comentariu

Închide