Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Reţetă mediteraneană rapidă. Salată cu spanac şi ton

Reţetă mediteraneană rapidă. Salată cu spanac şi ton

Când nu ai vreme de petrecut în bucătărie sau ţi-e poftă de o salată, cea cu spanac şi ton poate fi exact ce ai nevoie. Îţi aduce un plus de proteine şi te atrage prin colorit.

Această salată mediteraneană cu spanac, ton, măsline şi fasole boabe poate fi o idee bună pentru orice moment al zilei. Păstrează în cămară conserve de ton sau roşii, fasole, roşii uscate. Astfel vei avea multe ingrediente gata de combinare într-o salată. Mai trebuie doar să adaugi spanac şi legumele proaspete pe care le preferi. Conţinutul nutriţional al spanacului îl face un aliment recomandat tuturor persoanelor care doresc un stil de viaţă sănătos, mai ales celor care doresc să slăbească.

Spanacul poate fi inclus în cure de detoxifiere ori alcalinizare şi te menţine în formă. În spanac găseşti o gamă variată de fitonutrienţi cum sunt flavonoizii, luteina şi carotenoizii care au un puternic efect antioxidant. Antioxidanţii din spanac au un potenţial incredibil de a proteja împotriva cancerului, îndeosebi a celui de stomac.

Ingrediente pentru două porţii

200 g baby spanac 

2 cepe roșii mici

100 g fasole, din conservă 

50 g măsline 

1 conservă ton bucăți, în suc propriu 

50 g roșii uscate 

sare 

piper 

ulei de măsline 

Mod de preparare

Speli spanacul și-l scurgi. Cureți ceapa și o toci solzișori.

Combini spanacul cu fasolea scursă, tonul scurs de suc (dacă nu doreşti cumva să adaugi şi sucul tonului la salată), măslinele, roșiile uscate tocate, ceapa și condimentezi cu sare și piper, după gust.

Înainte să servești, torni ulei de măsline şi amesteci.

 

Share:

Articole recomandate