Sunt gălbenuşurile de ou sănătoase? Vezi care sunt beneficiile!

Sunt gălbenuşurile de ou sănătoase? Vezi care sunt beneficiile!

S-ar putea să știți deja că ouăle de găină sunt o excelentă sursă de proteine. Ele au un număr destul de mic de calorii și vă vor putea oferi energia de care aveți nevoie pentru a trece cu bine peste o lungă zi de lucru. Patru grame din totalul de cinci și jumătate de proteină per ou provin din albușurile acestora. Asta înseamnă că gălbenușul de ou conține mai puține proteine decât albușul. Pe lângă proteine, cel din urmă mai conține și colesterol, de aceea unele persoane preferă să nu consume gălbenușul. Acțiune total greșită. Explicația o găsiți mai jos.

Așadar, materialul galben din ouă conține multe vitamine și minerale importante care sunt benefice pentru sănătatea ta. Gălbenușurile de ou conțin substanțe nutritive precum luteina și zeaxantina, care sunt importante pentru ochi. Acestea conțin, de asemenea, colină necesară creierului și dezvoltării nervilor.

Astfel, odată cu eliminarea gălbenușurilor, excludeți din alimentația voastră și următoarele substanțe:

Colină, vitamina B-12, vitamina D, vitamina A, vitamina B-6, fier, vitamina E, zinc. În plus, majoritatea nutrienților dintr-un ou provin anume din gălbenuș: calorii (care oferă energie), acid folic, seleniu, fosforos, acizi grași omega-3.

Gălbenușul de ou este unul dintre singurele alimente care conține în mod natural vitamina D.

Bine, în cazul în care, vă pasă doar de proteine, albușurile de ou sunt o mâncare excelentă. Așa cum acestea conțin, în general, 4 până la 4,5 g de proteine ​​și doar aproximativ 17 calorii, făcându-l o parte excelentă a unei diete sănătoase. Însă dacă veți consuma oul întreg, atunci vă asigurați un aport de nutrienți foarte importanți organismului.

 

Sursa: healthline.com

Sursa foto: livetrending.ro

Adaugă comentariu

Închide