Înghețată din vișine
Ingrediente:
- 1 kg de vișine fără sâmburi
- ¾ pahar cu zahăr
- Jumătate de lămâie
- 2 linguri cu apă
Mod de preparare:
- Punem vișinile la congelator, nu înainte de a le scoate sâmburii.
- După ce îngheață vișinile, le scoatem și le mărunțim în blender.
- Pregătim siropul: amestecăm zahărul, apa și sucul de lămâie. Punem pasta obținută la foc mic și încălzim până se topește zahărul.
- Siropul obținut se toarnă peste vișinile mărunțite și amestecăm bine.
- Punem pasta obținută la frigider pentru câteva ore.
Înghețată din căpșuni
Ingrediente:
- 400 grame de căpșuni
- 150 grame de iaurt
- 50 grame zahăr pudră
- 1 lingură de suc de lămâine
Mod de preparare:
- Mărunțim căpșunile în blender.
- Adăugăm zahărul pudră, sucul de lămâie și iaurtul și amestecăm bine.
- Turnați pasta obținută în forme pentru înghețată și puneți la congelator.
Înghețată din zmeură și coacăză
Ingrediente:
- 200 grame zmeură
- 400 grame coacăză
- 200 grame de zahăr
- Jumătate de lămâie
Mod de preparare:
- Mărunțim coacăză în blender și o amestecăm cu zahărul, apoi adaugăm în blender zmeura și mărunțim puțin.
- La masa obținută adăugăm sucul de lămâie și amestecăm bine.
- Punem în forme, apoi la frigider pentru minimi 3 ore.
Vezi aici alte:
Rețete simple de ÎNGHEŢATĂ homemade
Foto: ihappymama.ru, /blissfullydomestic.com