Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Cele mai vehiculate mituri despre durerile de la naștere

Cele mai vehiculate mituri despre durerile de la naștere

Cum fiecare om este unic în felul său, la fel și fiecare sarcină decurge diferit și durerile de la naștere sunt percepute diferit. Unele mame afirmă că au născut foarte ușor și chiar se mirau la final că dacă e așa mai fac câțiva copii, iar altele zic că au trecut prin calvarul vieții lor la naștere. Totuși, se vehiculează multe mituri despre „chinurile facerii” despre care e mai bine să știți că nu sunt adevărate.

1. Durerile de naștere sunt insuportabile

În realitate majoritatea femeilor care au născut natural își descriu durerile ca destul de suportabile – chiar între ușor și mediu. Doar circa 20% dintre femei afirmă că au avut dureri insuportabile. Desigur, cifra nu este mică, fiecare a 5-a femeie a avut dureri groaznice în opinia ei, dar cel puțin demonstrează că în mare parte aceste dureri nu sunt atât de îngrozitoare.

2. Trebuie să fii foarte rezistentă la dureri ca să faci față celor de la naștere

Este adevărat că dacă ai un grad de suportabilitate al durerii mai ridicat, atunci vei resimți mai puțin acut durerea. Dar asta nu înseamnă că nu sunt suportabile și pentru restul femeilor care nu au o astfel de toleranță.

3. Medicația este obligatorie pentru a calma durerile

Nu este obligatoriu nici să nașteți fără anestezie epidurală, dar nici nu e obligatoriu să o faceți sau să luați alte medicamente pentru a clama durerile. Există și alte metode de a diminua durerile, exerciții speciale sau nașterea în apă.

4. Dacă elimin durerea cu ajutorul medicației înseamnă că voi naște mai ușor

Lipsa durerilor nu asigură o experiență mai plăcuta la naștere. Se crede că femeile care au folosit anestezie la naștere nu simțeau acea stare de bine la final, când durerile încetau și își strângeau puiul la piept.

5. Nașterea acasă este cea mai dureroasă

E straniu acest mit, mai ales că se știe că mult depinde de starea de spirit a mamei, iar anume acasă aceasta se poate simți cel mai relaxată. Totuși, nu și la noi, dar a naște acasă a devenit o modă în ultima vreme. Gura lumii spune că aceasta este cea mai chinuitoare metodă și că durerile sunt mult mai mari decât la spital. Însă specialiștii spun că nașterea planificată acasă scade nivelul de stres pe care îl manifestă o femeie în acele momente, diminuând totodată și gradul de durere.

 

Sursa: copilul.ro; suntmamica.ro

Share:

Articole recomandate