Activități de weekend, 15-16 aprilie 2017

Activități de weekend, 15-16 aprilie 2017

În acest week-end va avea loc una dintre cele mai importante sărbători de peste an – Paștele. Învierea Domnului constituie un bun prilej de a vă revedea cele mai dragi persoane și de a pune pe masă cele mai alese bucate. Mai jos, am pregătit o serie de evenimente care se vor desfășura sâmbătă la Chișinău, iar pentru duminică îți propunem să savurezi din clipele frumoase petrecute alături de familie.

 

Sâmbătă, 15 aprilie:

Atelier de creație: „Mieluți din lut”

Când?  Sâmbătă, 11:00

Unde?  Art-Studio „Amighen”, str. Albișoara 82/12

Copiii de la 4 ani vor avea posibilitatea să meșterească din lut un mieluț deosebit de frumos. Lucrarea confecționată o veți putea lua acasă și dărui apropiaților cu ocazia sărbătorilor Pascale. Preț: 100 de lei. Detalii AICI.

 

Spectacol: „Legenda inimii bune” (Легенда о добром сердце)

Când?  Sâmbătă, 11:00 – 11:45

Unde?  Teatrul Republican de păpuși „Licurici”, str. 31 august 1989, 121

Spectacolul va fi în limba rusă. Pot participa copiii de la 5 ani. Preț: 40 de lei. Detalii AICI.

 

Atelier de creație: „Găinușă de Paști”

Când?  Sâmbătă, 12:30

Unde?  Art-Studio „Amighen”, str. Albișoara 82/12

Copiii de la 6 ani vor avea posibilitatea să meșterească o găinușă frumoasă de Paști. Atelierul se va desfășura în limbile română și rusă, iar lucrarea confecționată o veți putea lua acasă și dărui apropiaților cu ocazia sărbătorilor Pascale. Preț: 100 de lei. Detalii AICI.

 

DRUMEȚII organizate în Codri

Când? Sâmbătă, 11:00

Unde? Complexul Etno - Cultural VATRA

Dacă vă doriți să aveți parte de week-end excepțional petrecut în Codri, atunci vedeți aici ce oportunități vi se oferă. Excursiile date vă vor umple de energie și sănătate. Detalii AICI.

 

Spectacol cu delfini

Când? Sâmbătă - Duminică, 12:00, 15:00, 18:00

Unde? Andrei Doga 26

Spectacole cu delfini şi foci chiar la Chişinău. Copiii până la 3 ani (inclusiv) dispun de intrare gratuită la Delfinariu, dacă au un însoțitor şi stau în braţe. Până pe data de 1 mai, biletele au un preț special, de 200 de lei. Detalii AICI.

 

Filmul „Cine-i șef acasă” 3D (RO/RU)

Când? :  Sâmbătă - Duminică

Unde?:  Cinematograful Patria. 

Un copil în costum și cu servietă face echipă cu fratele lui mai mare de 7 ani pentru a opri complotul mișelesc al directorului general al Puppy Co. Detalii pe patria.md

 

Filmul „Ștrumpfii: Satul pierdut” 3D (RO/RU)

Când? :  Sâmbătă - Duminică

Unde?:  Cinematograful Patria. 

În această nouă reinterpretare a poveștii Ștrumpfilor, o hartă misterioasă îi provoacă pe Smurfette, Brainy, Clumsy și Hefty să pornească într-o aventură prin Pădurea Fermecată. Cei patru prieteni albaștri vor face cea mai importantă descoperire din istoria ștrumpfilor. Detalii pe patria.md

 

 

Duminică, 16 aprilie:

Paștele

Când?  Duminică

Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. De Paști se sărbătorește învierea lui Iisus, fiul lui Dumnezeu. Creștinii cred că învierea lui Iisus înseamnă că și ei pot primi o nouă viață după moarte. Sărbătoarea Paștelui poate fi asociată și cu primăvara. Retrezirea naturii simbolizează tocmai noua viață pe care creștinii au câștigat-o prin crucificarea și învierea lui Iisus. 

Foto: Facebook.com; nnm.me; ziuaconstanta.ro

Adaugă comentariu