Odoraș.

Odoraș.

wormitin

Festivalul Mamelor 29 martie - informație, medici și produse de cea mai înaltă calitate

Festivalul Mamelor 29 martie - informație, medici și produse de cea mai înaltă calitate

O nouă ediție a Festivalului Mamelor, organizată de revista pentru părinți „Odoraș”, a avut loc pe 29 martie. La eveniment au participat mai mulți medici și reprezentanți ai companiilor farmaceutice, care au vorbit despre „bolile alergice la copii” și anume cum să procedeze și ce trebuie să evite.

Prima vorbitoare din cadrul acestui eveniment a fost reprezentanta companiei Synevo, Valentina Gherman, medic pediatru, care a vorbit despre metodele moderne în diagnosticarea alergiilor. Maturii, dar mai ales copii au deseori reacții alergice de la anumite produse, de la anumite medii, sau chiar de la anumite materiale din care sunt produse hainele. Pentru a ne lupta cu alergiile este nevoie de o abordare corectă despre care a și vorbit medicul. Simptomele alergiilor: Reacții cutanate: erupție cutanată, mâncărime, umflare a pielii, umflare a urechilor, buzelor, limbii; Reacții din partea tractul gastrointestinal: balonare, diaree, voma; Reacții din partea sistemului respirator: congestie nazală, secreții abundente, mâncărimi ale nasului și ochilor, strănut, tuse, crize de astm. Alergiile pot fi: alimentare; inhalatorii; alergie la latex și alergii provocate de insecte (himenoptere). Medicul a atenționat mămicile în primul rând să nu aștepte să se agraveze o situație, ci să facă teste pentru a ști la ce poate fi organismul alergic. Analiza generală de sânge, IgE Total, Prick test, Panele de alergeni (Phadiatop), sunt câteva dintre metodele de testare a alergiilor din corpul uman. Totuși, printre cele mai bune metode de testare se încadrează și testul Alex. Acesta este efectuat în laboratoarele Synevo și este excelent în determinarea profilului alergic individual al pacientului; Identifică alergiile primare; Identifică reacțiile încrucișate; Prevede cât de intensă este reacția alergică sistematică; Determină riscul de reacții atât locale, cât și cele generale; Oferă posibilitatea de a crea o dietă adaptată profilului pacientului și de asemenea Stabilește posibilitățile de imunoterapie.

Reprezentanta companiei Biessen Pharma, Lucia Gariuc medic ORL, a vorbit despre imunitatea sferei ORL. Aceasta a descris mai multe tipuri de situații și a oferit soluții pentru mai multe probleme legate de sistemul nas-urchi-gât. Medicul a sfătuit participantele să ofere grijă copiilor, totuși cu limită, pentru că ce este prea mult, bine nu face. Corpul uman conține o lume întreagă de viruși și paraziți, noi trebuie să intrăm cu ei în conviețuire în așa mod ca aceștia să nu ne facă nouă rău. Trebuie permanent să ținem anumite situații și procese sub control. Corpul uman nu poate fi steril, iar orice ocțiune de a obține acest mediu steril, ne poate face rău. Sistemul ORL, deține o parte foarte importantă din procesele care se petrec la noi în organism, de aceea el trebuie tratat cu grijă. Urechile trebuie curățate cu grijă, la fel și nasul. Totuși, maturii au acest reflex de a își curăți nasul. Ce facem în cazul copiior? Simplu. Folosim aspiratorul nazal Marimer. în primul an de viață, bebelușii respiră doar pe nas și nu stăpânesc tehnica de suflare a nasului. Mucozitățile care blochează nasul bebelușului îi îngreunează respirația. Prin aspirare, veți ajuta bebelușul să elimine aceste mucozități. Fie că doarme, fie că este alăptat, bebelușul va aprecia confortul unei respirații ușoare. Înainte de a utiliza aspiratorul nazal pentru prima dată: Dezasamblați aspiratorul nazal și curățați-l cu apă caldă și săpun, apoi clătiți cu apă rece. Sterilizați la rece sau cu aburi aplicatoarele pe care le veți folosi.
Pregătirea aspiratorului nazal: Spălați-vă pe mâini. Asamblați aspiratorul nazal pentru bebeluși Marimer conform schemei. Introduceți puțină vată, cu rol de filtru, între aplicatorul nazal și rezervor.
Pregatirea bebelușului: Așezați bebelușul pe masa de înfășat și ridicați-i capul. Introduceți aplicatorul bucal în gura dumneavoastră. Marginea sa va permite să țineți piesa între dinți. Introduceți aplicatorul nazal într-una din nările bebelușului. Aspirați usor. Secrețiile se vor colecta în rezervor. Repetați aspirația de câte ori este nevoie. Repetați operatia pentru cealalta nară. Folosirea serului fiziologic sau soluției de apă de mare diluată izotonică în fiecare nară, facilitează aspirarea secrețiilor.

Reprezentantul companiei Stada, Mihai Petrov, a vorbit despre sindromul eruptiv cutanat la copii. Erupțiile pot avea localizare tipică a bolii dar și formele individuale atipice sunt foarte des întâlnite. Erupţia cutanată este o inflamaţie a pielii. Acestea  pot fi determinate de o gamă largă de afecţiuni care variază ca gravitate de la uşoare la grave. Erupţiile diferă foarte mult ca aspect, extindere şi severitate în funcţie de cauză. Ele pot fi de culoare roşie, albă, violetă sau gri şi pot avea aspect plat (macula), de ridicătură (papulă) sau de umflătură. Ele pot apărea ca puncte sau pete sau pe zone extinse. Erupţiile includ şi descuamarea sau exfolierea pielii (zone uscate). Pentru a trata erupțiile cutanate, reprezentantul a recomandat preparatul Psilo-Balsam gel care este un preparat medicamentos ce se aplică cutanat, are în componența sa clorhidratul de difenhidramină, care este un blocant al receptorilor H1- histaminergici. Are acțiune antialergică. Acesta se folosește la arsuri solare şi combustii gr. I, muşcături de insecte, dermatite, eczemă, varicelă, iritaţii alergice ale pielii. Cel de-al doilea preparat recomandat a fost Crema Depantol, care conține Pantenol și Chlorhexidinum bigluconat. Se folosește în tratamentul rănilor cu risc de infectare; în tratamentul rănilor postoperatorii; în tratamentul rănilor infectate, arsurilor, escarelor, abraziunilor, tăieturilor, fisurilor, ulcerelor trofice, erupției cutanate; în tratamentul dermatitelor infectate.

Următoarea care urcat în scenă a fost reprezentanta companiei Nestle, Olesea Nicu medic pediatru, care a vorbit despre cele mai frecvente cauze ale alergiilor la copii, în primul an de viață. Alergia la lapte este mult mai frecventă la copii decât la adulți. 90% dintre copiii alergici la lapte o depășesc până la vârsta de trei ani. Majoritatea copiilor alergici la lapte au două sau mai multe simptome. 50-70% au simptome cutanate; 50-60% au simptome gastrice și intestinale; 20-30% au simptome de la căile respiratorii. Simptomele severe și care pun viața în pericol pot apărea la 10% dintre copii. Proteinele din laptele de vaci sunt foarte asemănătoare cu cele de la capră și oaie și pot provoca aceleași manifestări. Când copilul este gata, la aproximativ șase luni, dar nu înainte de patru luni, începeți să introduceți o varietate de alimente solide, începând cu alimente bogate în fier, continuând alăptarea. Tuturor sugarilor trebuie să li se administreze alimente solide alergene, inclusiv unt de arahide, ou fiert, lactate și grâu în primul an de viață. Aceasta include sugarii cu risc crescut de alergie. Formulele hidrolizate (parțial și extensiv) nu sunt recomandate pentru prevenirea alergiilor. Alăptarea naturală este cea mai bună și are doar beneficii și ar trebui să fie abordarea preferată acolo unde este posibil. Pentru sugarii care au nevoie de un înlocuitor de lapte matern, nu există nicio recomandare pentru sau împotriva utilizării formulei obișnuite pe bază de lapte de vaci după prima săptămână de viață pentru a preveni alergiile alimentare! Studiile în acest sens au concluzionat că introducerea formulelor convenționale pe bază de lapte de vaci după prima săptămână de viață nu a avut un impact consistent asupra dezvoltării alergiei la laptele de vaci în copilărie (atît pentru sugarii cu risc general, fie pentru sugarii cu risc crescut după vârsta de 3 luni). NAN SUPREMEPRO cu 5 oligozaharide de la Nestle, oferă copilului o imunitate sporită și protecția față de infecții, este un suport nutrițional pentru copii în caz de insuficiența sau absența laptelui matern. Acesta este un complex din 5 Oligozaharide ale LM,  protejază microbiota sănătoasă și selectiv și elimină microflora patogenă. SUPREMEPRO este un probiotic cu Lactobacteria Reuteri care  formează microflora intestinală sănătoasă și un răspuns imun corect este o proteină optipro hipoalergică și ușor se asimilează!

Tot la capitolul alergii, managerul companiei Alpen Pharma, Rimma Crețu, a discutat și a oferit numeroase sfaturi de îngrijire atât externă cât și internă. Drept recomandare aceasta vorbit despre Active Flora Baby, care este un  probiotic în picături pentru restabilirea și menținerea microflorei la copii de la naștere, conține LGG, unul din cele mai studiate ștamuri de lactobacterii, pe bază de ulei de măsline, acizii grași ale cărui sunt asemănătoare celor din laptele matern. Acesta este predestinat pentru nou-născuți, sugari, copii și maturi. Poate fi administrat prematurilor și copiilor cu masă corporală mică la naștere. Eficacitatea și inofensivitatea administrării este demonstrată în numeroase studii clinice, inclusiv la prematuri și copii mici.  Posedă acțiune complexă în caz de dereglări funcționale ale tractului digestiv la copii mici (colici, diaree sau constipații). Regimul de dozare: Sugari și copii până la 12 ani - 6 picături în timpul mesei. Maturi și copii peste 12 ani - 12 picături pe zi. De asemenea, acesta nu conține substanțe alergice, așa ca: proteine din laptele de vacă, lactoză, zaharoză. Nu conține gluten. Nu conține pigmenți artificiali, coloranți și conservanți.

Reprezentantul companiei Sperco, Alexandru Covali, a vosbit despre tratamentul alergiei și pruritului la copiii de la o lună. Modificarea stilului de viață, expunerea zilnică la molecule cu potențial de sensibilizare au adus acest tip de boli în atenția populației generale, dar și a specialiștilor. Unul din patru europeni suferă de alergie.  Alergia reprezintă un răspuns imunitar exagerat la substanțele alegenice sau antigenice externe ale organismului. Printre simptomele alergiei se numără: Edemul mucoasei nazale, rinită alergică și sinuzită; Hiperemia ochilor, prurit, hiperlacrimație (conjunctivită alergică); Strănut, tuse, bronhospasm, raluri, dispnee, crize de astm bronșic, edemul faringian; Congestie și dureri a urechilor, dereglări de auz Erupții cutanate, urticarie, eczema. În cazul acutizării simptomelor bolilor alergice, tratamentul constă în indicarea preparatelor antihistaminice, deoarece histamina este unul dintre principalii mediatori, ce participă la reacțiile răspunsului alergic. Reprezentantul recomandă produsul Fenokit, care are efect antialergic, antipruriginos, antiedematos, antiexudativ, sedativ, antiinflamator. Acesta este folosit pentru ameliorarea pruritului de diferite etiologii: eczemă, dermatită pruriginoasă, mușcături de insecte, varicelă și urticarie; ameliorarea simptomelor rinitei alergice sezoniere și perene; înlăturarea simptomelor alergiei medicamentoase și alimentare; prevenirea reacțiilor alergice apărute pe parcursul terapiei direcționate la desensibilizarea organismului sau înainte de vaccinare.

Așa cum va obișnuit Revista Odoraș, tombola este un element care nu lipsește din cadrul evenimentelor noastre. Participantele au avut ocazia să primească diferite cadouri de la partenerii și sponsorii revistei Odoraș. Următorul eveniment va avea loc pe data de 29 martie 2023, intrarea este gratis, trebuie doar să vă înregistrați aici: https://forms.gle/iJGu4SLygjQ7iBXC6

Decor: DecoreTa 

Share:

Articole recomandate