Zeci de mame îmbrăcate în ii s-au adunat la Şezătoare!
- 2016-07-01
- 7503
Mamele şi viitoarele mame s-au adunat la o nouă şezătoare organizată de Odoraş. De această dată, îmbrăcate în ii... aşa, ca la o şezătoare adevărată.
La cea de-a XXIII-a ediţie a evenimentului, organizatorii au decis să „impună” un dress code, astfel că o mare parte din participante au venit îmbrăcate în ii sau în alte haine cu motive naţionale. Fetele au fost „remunerate” cu fire de levănţică aromată şi fotografii frumoase.
La „Şezătoarea Mamelor” s-au adunat mame nu doar din Chişinău, ci și din întreaga REPUBLICĂ – Căuşeni, Străşeni, mai multe suburbii ale oraşului ș.a. Chiar dacă trăiesc la câteva zeci de km, ele spun că vin cu mare plăcere de fiecare dată, pentru a se informa şi relaxa.
Tradiţional, la eveniment au fost invitaţi MEDICI de cea mai înaltă clasă, la această ediţie - pentru a vorbi despre pericolele de vară la copii şi primul ajutor în caz de urgenţă. Diferite aspecte ale acestei teme au fost abordate de trei medici pediatri de la Medpark.
Liliana Rusnac-Vișnevschi, pediatru-pulmonolog a vorbit despre acele mici accidente care se pot întâmpla în casă sau curte. Medicul a menţionat că cel mai sigur este să-i supraveghem pe cei mici în permanenţă, mai ales în spaţiile cu pericole – cuţite, aragaz, trepte înalte etc. Totodată, copiii trebuie informaţi despre diferite primejdii. De asemenea, ea le-a recomandat mamelor să-şi înveţe copiii numele şi prenumele, un număr de telefon, adresa sau alte detalii, în caz că se pierd. Pentru cei mici, s-ar putea meşteri o brăţară, un pandativ sau alt element, pe care să scriem detalii, care l-ar identifica. Recomandarea este foarte actuală, mai ales că acum mulţi părinţi merg la mare împreună cu copiii, iar o clipă de neatenţie, îi poate costa mult.
Vera Rusanovscaia, pediatru-reanimatolog a vorbit despre intoxicaţiile alimentare. Medicul a recomandat părinţilor ca, în caz de o intoxicaţie, să i se dea copilului cât mai multă apă şi să se facă o pauză de la mâncare, hidratearea fiind esenţială. În cazul ingestiei de pastile sau alte soluţii dăunătoare, copilului trebuie să i se dea multă apă şi apoi să fie stimulat să vomite.
Carolina Romașco, pediatru-reanimatolog le-a vorbit mamelor despre cele mai periculoase accidente, soldate cu traume şi ce trebuie să intreprindă pentru primul ajutor, înainte de a ajunge la spital. Medicul a atenţionat şi despre pericolul plaselor de ţânţari, când geamurile sunt deschise. Copiii pot urca pe pervaz şi crezând că sunt sigure, să se lase cu toată greutatea peste ele şi să cadă în gol. Trebuie să fim prevăzători, să luăm măsuri de siguranţă și în primul rând, să fim mereu cu ochii pe copii.
Dincolo de temele ce ţin de sănătate, mamele s-au putut bucura de un DEFILEU deosebit, oferit de producătorul de costume de baie - Dammex, cu mămici însoţite de fetiţele lor. Mai multe detalii şi fotografii puteţi vedea AICI.
La această ediţie a evenimentului mamele au putut face o faptă bună - au ajutat un copilaş bolnav de cancer. Donând 100 lei, au participat și la o TOMBOLĂ specială, unde în joc a fost pusă o biciletă. Norocoasa câştigătoare este tânăra Corina Repesciuc, care a declarat că va dona bicicleta unui copilaş care are nevoie de ajutor. Campania este iniţiată de Asociaţia Inimă Mare şi Gura Căinarului.
Pe lângă marele premiu, mamele au putut participa şi la tombola tradiţională, unde au primit premii de la partenerii evenimentului. Oricum, nici o mămică nu a plecat de la şezătoare cu mâna goală, pentru că fiecare a primit DARURI.
La fel ca de fiecare dată, la eveniment a avut loc şi un TÂRG cu lucruşoare frumoase şi utile: uleiuri şi balsamuri de la ThaiPower.eu, ceaiuri gustoase şi naturale de la Poienele Moldovei, coroniţe din flori şi bentiţe pentru fetiţe de la Di Bianco Accessories, pălării din paie şi torbiţe brodate de la Kasandruta, păpuşi şi jucării de la Verona Art Studio, produse cosmetice şi de igienă marca Sebocalm, precum și costume de baie, create în Moldova de la Dammex.
Mai multe fotografii, în curând, pe pagina de facebook ODORAȘ.
Foto: Odoraș