Personalitatea copilului născut în anul Câinelui

Personalitatea copilului născut în anul Câinelui

Anul 2018 vine cu pași rapizi, iar semnul Câinelui, după zodiacul chinezesc, ne va aduce multiple evenimente și schimbări în viață. Dacă planifici să aduci pe lume un copil în această perioadă, trebuie să știi că este un an prielnic și conform astrelor, temperamentul copilului va fi aproape de ideal.

Copiii născuți în Anul Câinelui sunt îndreptați către tot ceea ce reprezintă binele și frumosul. În situația în care se simt atacați, își creează un zid de apărare. Ca și temperament, nativul acestei zodii alege calea de mijloc. Niciodată prea vesel, niciodată prea trist. Este mai degrabă precaut în tot ceea ce face și nu se aventurează dacă nu este sigur. Încă de la vârste fragede el va discerne binele de rău și îndrumat corect de către părinți, își va dezvolta abilitatea de a alege întotdeauna ceea ce trebuie. Când vor trece de perioada copilăriei și vor ajunge la adolescență, vor fi privite drept persoane de încredere, pe care te poți baza în orice situație.

Așadar, părinții nu vor întâmpina prea mari probleme în ceea ce privește copiii născuți în acest an, deoarece responsabilitatea și seriozitatea sunt caracteristici pe care aceștia le dezvoltă încă de la vârste fragede. Copilul născut în Anul Câinelui acționează ca un adult în miniatură. Este prietenos, cald, are simțul umorului.

  CALITĂȚI:

  • Deși se consideră a fi introvertit, este foarte deschis, prietenos, vesel, cinstit și echilibrat.
  • Îi acceptă pe cei din jur așa cum sunt, fără să-i judece, fiind tolerant și nepretențios, dar în același timp idealist în acțiunile proprii.
  • Este curajos și loial și nu renunță la principiile sale de dreptate și onoare.
  • Nu este ranchiunos și iartă ușor, dar dorește ca cel care i-a făcut un rău să-și recunoască fapta.

 DEFECTE:

  • Dacă este „călcat pe coadă” nejustificat poate deveni bătăuș și încăpățânat.
  • Dacă nu este apreciat la adevărata sa valoare poate deveni cinic și indiferent.
  • Dacă simte că cineva se folosește de el atunci se poate răzbuna, deși într-o formă cuminte.

TALENTE NATURALE

Copilul din Anul Câinelui este de o nobilitate nativă, ușor introvertit, dar care nu face compromisuri. Are o minte stabilă și este dotat cu o inteligența emoțională care-l face liderul oricărui grup din care ar face parte.

PRIETENI

Copilul Câine își poate face prieteni buni din anii Calului, Tigrului sau Iepurelui. Însă poate avea bătăi de cap cu cei din anii Dragon și Oaie.

SFATURI PENTRU PĂRINȚI:

   • Este bine să nu-l puneți în situații jenante sau care aduc prejudiciu onoarei sale, deoarece nu va tolera niciodată așa ceva.

 •  Când face ceva bine este de preferat să-l lăudați și să-l încurajați, astfel va înțelege că este pe drumul cel bun.

 • Încă de la o vârstă fragedă vă puteți bizui pe el, așa că nu ezitați să-i dați de lucru prin casă sau să facă cumpărături.

 

Sursa: sfatulparintilor.ro, nou-nascuti.ro

Sursa foto: copil.ro 

Adaugă comentariu