Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Căsătorie: EL 60 de ani, EA 12 ani

Căsătorie: EL 60 de ani, EA 12 ani

Un experiment social organizat de către o asociație caritabilă din Liban, a devenit viral pe internet și a stârnit numeroase discuții.

Pentru a condamna căsătoriile în care sunt implicați copii, această organizație a înscenat în public o nuntă între o fetiță de 12 ani și un bărbat de peste 60 de ani. În plină stradă, cei doi au participat la o sesiune foto de nuntă, sub privirile trecătorilor.

Mulți dintre trecători l-au felicitat pe mire pentru căsătorie, însă s-au găsit și câteva persoane care s-au revoltat și l-au întrebat pe bărbat unde sunt părinții fetei și dacă această nuntă este legală. „Are 12 ani. Alergam și mi-au înghețat picioarele când am văzut-o. Cum să o las?  E la fel ca și fiica mea “, a menționat o doamnă care s-a apropiat indignată de cuplu și căuta să afle unde sunt părinții fetei.

Nunțile în care sunt implicate copile sunt din ce în ce mai dese mai ales în cazul refugiaților sirieni din Liban. În Liban, vârsta de consimțământului este stabilită de tribunalele religioase. Fetele de 14 ani se pot mărita fără acordul părinților, ba mai mult, în unele cazuri tribunalele au acordat permis de căsătorie și pentru fetițele de doar 9 ani.

Share:

Articole recomandate