Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

(Foto) Imagini rare cu 30 de urși polari care au ocupat o fostă stație meteo sovietică

(Foto) Imagini rare cu 30 de urși polari care au ocupat o fostă stație meteo sovietică

Un grup de 30 de urși polari au devenit rezidenții permanenți ai unei foste stații meteo sovietice – animalele au ocupat clădirile abandonate și au fost surprinși de un fotograf amator în timp ce se plimbau prin zonă sau priveau de la ferestrele clădirilor în paragină, scrie digi.24

Fotograful amator Dmitri Kokh, care se ocupă de fotografiat animale în sălbăticie, a dat peste animale în septembrie 2021, când se afla într-o expediția în tundră.

Kokh a călătorit aproximativ 2.000 de kilometri pe coasta arctică a Rusiei pentru a surprinde imagini cu urșii care frecventează zona nord-estică a țării în numere foarte mari.

Fotograful, care și-a pregătit cu meticulozitate călătoria vreme de doi ani, a fost forțat de vremea rea să-și găsească adăpost pe insula abandonată Koliucin, acolo unde a și descoperit grupul de urși.

Douăzeci de urși, majoritatea masculi, au fost descoperit plimbându-se prin clădirea abandonată. Femelele stăteau mai mult în zona plajei, încercând să-și protejeze puii.

Kokh a reușit să obțină fotografii extrem de rare cu animalele plimbându-se în jurul stației abandonate cu ajutorul unei drone.

„Era foarte periculos să mă apropii pentru că erau în jur de 30 de urși polari la acel moment. M-am decis să folosesco dronă silențioasă ca să nu deranjez animalele”, a spus fotograful.

 

Sursa foto: digi24.ro

Share:

Articole recomandate