Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

În Republica Moldova, peste o mie de persoane au statutul de milionar

În Republica Moldova, peste o mie de persoane au statutul de milionar

Moldova este țara paradoxurilor. În timp ce cea mai mare parte a populației luptă cu sărăcia, în 2021, în țara noastră, alte peste o mie de persoane au primit statutul de milionari, scrie telegraph.md

Mai exact, notează bani.md, făcând referire la datele Serviciului Fiscal, anul trecut, peste 4.000 de persoane au obținut venituri de peste un milion lei fiecare, față ce aproximativ 3.000 de persoane fizice care au reușit acest lucru în 2020.

Venitul total obținut de aceste persoane este de 128 de miliarde de lei, în timp ce agenții economici au contabilizat venituri de 495 miliarde de lei.

În totalitatea veniturilor obținute de către moldoveni, predomină veniturile sub formă de plăți salariale, peste 76%, urmate de cele obținute din dividend, circa 11% și veniturile obținute din transmiterea în posesie și/sau folosință a proprietății imobiliare și mobiliare, cu excepția terenurilor agricole, aproape 3%.

Cea mai mare sumă a venitului declarată de către o persoană fizică în anul 2021 a fost de 153 de milioane de lei, în timp ce cea mai tânără persoană din această categorie are numai 18 ani, iar cea mai vârstnică – 88 de ani.

Share:

Articole recomandate