Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Moldova nu mai participă la Eurovision Junior

Moldova nu mai participă la Eurovision Junior

Dacă tot suntem în febra Eurovisionului, ce-ar fi să rememorăm cei 4 ani în care copiii talentaţi din Republica Moldova ne-au susţinut ţara la concursul muzical Eurovision Junior şi la care nu mai participăm din 2014.

Republica Moldova a debutat la acest concurs în 2010, fiind singura ţară care a debutat în acel an. În 2010, concursul s-a desfăşurat la Minsk, Belarus, iar reprezentantul ţării noastre a fost Ştefan Roşcovan care a interpretat piesa „Ali Baba” şi s-a poziţionat pe locul 8 cu 54 de puncte.

În 2011, la Erevan, Lerika, originară din Bălţi s-a clasat pe locul 6, cea mai bună poziţie pe care a ocupat-o Moldova în toţi cei 4 ani de participare. În 2012 Lerika a reprezentat Rusia la Eurovision Junior şi s-a clasat pe poziţia a 4-a.

În 2012, am fost reprezentaţi de Denis Midone. În acel an, în regulamentul TRM era menţionat că fiecare participant acceptă asumarea cheltuielilor de deplasare, cazare şi acomodare în perioada deplasării la locaţia de desfăşurare a concursului. Astfel, participanţii s-au declarat atunci nemulţumiţi că statul nu le dă nici un ban pentru participare şi că ar avea nevoi de 20 de mii de euro, sumă pe care au cerut-o Guvernului, însă au fost refuzaţi. Pentru a face rost de această sumă, câştigătorul etapei naţionale, Denis Midone, a organizat un concert pentru a aduna bani şi a participa la Eurovision. În 2012, Denis Midone s-a clasat pe poziţia a 10-a din clasament.

În 2013 însă situaţia a luat o altă întorsătură, iar TRM şi-a asumat cheltuielile de transport şi cazare pentru participanţi. În acest an însă comitetul de organizare a fost acuzat de fraude, iar un grup de persoane au susţinut că preselecţia nu este transparentă. La Eurovision a participat Rafael Bobeică, cu piesa „Cum să fim”, care a acumulat 41 de puncte şi s-a clasat pe locul 11.

În 2014 se vehicula că Denis Midone ar vrea să se întoarcă la Eurovision cu piesa „Spune-mi ceva (Chemistry)”, dar nici o participare nu a fost confirmată de TRM, iar Republica Moldova s-a retras din concurs. Contactaţi de Odoraş, cei de la TRM au susţinut că s-au retras din concurs din motive financiare. Cu toate acestea, mai mulţi copii talentaţi din ţară şi-ar dori să participe Eurovision Junior pentru a-şi demonstra aptitudinile.

Foto: wiwibloggs.com, junioreurovision.tv

Share:

Articole recomandate