Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Naționala Moldovei la fotbal obține cea de-a 50 victorie din istoria sa. Tricolorii au învins Andora cu scor 2-1

Naționala Moldovei la fotbal obține cea de-a 50 victorie din istoria sa. Tricolorii au învins Andora cu scor 2-1

Naționala Moldovei a învins Andorra cu 2-1 în cel de-al patrulea meci din grupa D1 a Ligii Națiunilor, ediția 2022/23. Astfel, echipa a ajuns la cea de-a 50-a victorie obținută în istoria sa de 32 de ani, scrie agora.md

În meciul din 14 iunie, Mihail Caimacov a deschis scorul în minutul 26, din penalty, acordat pentru un fault al lui Jordi Rubio asupra lui Ion Jardan. Aceasta este prima reușită a lui Caimacov pentru tricolori.

Reprezentativa din Andorra a egalat la unu în minutul patru de prelungiri al primei reprize, prin Marcio Vieira. În debutul mitanului secund tricolorii au înscris pentru a doua oară în acest meci și din nou din penalty, dictat de arbitrul danez pentru un fault asupra lui Nichita Moțpan.

Ion Nicolaescu a înscris al optulea gol al său pentru Națională. De remarcat și faptul că Artur Craciun și Ioan-Călin Revenco au bifat partidele cu numărul 10 în tricoul Naționalei Moldovei.

Echipa antrenată de Serghei Cleșcenco, cu șapte puncte, se află în continuare pe locul doi în clasamentul grupei D1. În acest moment, conduce Letonia, cu nouă puncte, Andorra are patru puncte, iar Liechtenstein – zero.

Pentru tricolori urmează ultimele două meciuri din actuala ediție a Ligii Națiunilor, cu Letonia la Riga la 22 septembrie și acasă cu Liechtenstein la 25 septembrie.

În total, în cei 32 de ani de existență a echipei, tricolorii au susținut 267 de meciuri. Reprezentativa noastră a înregistrat 50 victorii, 61 egalități și 156 de înfrângeri.

Prima victorie a fost înregistrată pe 18 august 1992, sub comanda lui Evgheni Piunovschi. Naționala noastră a învins Pakistanul cu 5-0 într-un meci din cadrul turneului internațional din Iordania.

 

 

 

 

Sursa foto: tv8

Share:

Articole recomandate