Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Nunți subacvatice și săruturi de două ore. Cele mai inedite moduri în care oamenii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților

Nunți subacvatice și săruturi de două ore. Cele mai inedite moduri în care oamenii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților

În fiecare an, pe 14 februarie, oameni din întreaga lume sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților. Originară de la sărbătoarea Sfântului Valentin de către biserica creștină, evenimentul este unul de dragoste și examinarea acurateței arcului și săgeții lui Cupidon. În mod tradițional, unii bărbați cumpără trandafiri, ciocolate, o felicitare sau chiar se bucură împreună de o masă romantică la lumina lumânărilor, alții își exprimă dorința în moduri mai ciudate, de la metode radicale de cereri în căsătorie până la concursuri de sărutări, scrie realitatea.md

Iată câteva dintre modurile neobișnuite în care oamenii de pe tot globul celebrează Ziua Îndrăgostiților.

1. Concursul anual de săruturi din Serbia

În Serbia, în fiecare an are loc cel mai lung concurs de săruturi pentru a marca Ziua Îndrăgostiților.

În 2020, 13 cupluri s-au încuiat în competiția „Kiss Me”, care are loc pe Podul Iubirii din Vrnjacka Banja, un oraș mic din sudul Serbiei.

Competiția „Kiss” Me face parte dintr-un festival la nivel de oraș care celebrează toate lucrurile romantice, muzica și mâncarea.

Câștigătorii concursului de săruturi din 2020, Irena și Djordje Boric au stabilit un nou record de 112 minute.

Probabil că nu a fost o surpriză pentru concurenții lor – perechea a câștigat competiția de cinci ori la rând.

2. Există o mulțime de pești în marea din Thailanda care au fost martori la nunțile subacvatice 

De la începutul anului 1996, provincia Trang, din Thailanda, a fost recunoscută la nivel mondial pentru celebrul său eveniment „Nunti subacvatice”, care coincide cu cea mai romantică zi a anului.

În 2000, Nunta Subacvatică a câștigat recunoașterea oficială din Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai mare nuntă subacvatică din lume.

Numai scafandrii calificați au voie să participe la ceremonia de nuntă subacvatică. Odată ce ceremonia este încheiată, ofițerul de căsătorie îi înmânează cuplului fericit certificatul de căsătorie rezistent la apă.

3. Îți mulțumesc!

Un soldat rus a făcut tot posibilul în 2020 pentru a-și cere iubita în căsătorie. Așadar, Împreună cu colegii săi ofițeri, 16 tancuri T-72B3au fost poziționate în formă de inimă.

Locotenentul Denis Kazantsev și-a condus iubita care nu avea habar ce urmează, în centrul tancurilor, unde apoi a cerut-o în căsătorie și i-a înmânat un buchet de flori.

4. Lingura de dragoste din lemn galez

Pe insula Llanddwyn de pe coasta Țării Galilor, dacă vrei să atragi pe cineva, nu-i oferi ciocolate, flori sau bijuterii, ci o „linguriță de dragoste”.

Potrivit folclorului galez, aceste linguri sunt sculptate bogat în diferite forme. Acestea sunt făcute cadou în mod tradițional de tineri ca semn al iubirii pentru partenerii lor, o tradiție care datează din secolul al XVII-lea.

Astăzi, lingurile de dragoste sunt oferite ca daruri pentru nunți, logodne, aniversari și, în mod obișnuit, de Ziua Îndrăgostiților.

În Țara Galilor, au propria lor versiune de Ziua Îndrăgostiților, numită Ziua Sf. Dwynwen, care este sărbătorită pe 25 ianuarie.

Ziua romantică poartă numele Sfântului Dwynwen, patronul galez al îndrăgostiților.

5. Scrisorile de dragoste misterioase ale Danemarcei

Una dintre cele mai mari modalități de a sărbători Ziua Îndrăgostiților în Danemarca este schimbul unei felicitări secrete, altfel cunoscută sub numele de „gaekkebrev”, care se traduce în mod liber prin „scrisoare de glumă”.

Aceste felicitări conțin adesea o poezie amuzantă de dragoste și sunt scrise pe o bucată de hârtie special tăiată.

Pentru a menține un anumit nivel de atracție, scriitorul poeziei nu semnează „gaekkebrev” folosind numele lor, ci folosește în schimb puncte, câte unul pentru fiecare literă din el.

Potrivit tradiției, dacă destinatarul cardului ghicește corect cine a trimis scrisoarea de glumă, primește un ou de Paște în Duminica Paștelui.

Dacă receptorii nu reușesc să ghicească cine l-a trimis, îi datorează expeditorului un ou.

6. Iubirea poate fi și … animală

Ziua Îndrăgostiților nu este doar un moment special pentru oameni, ci și pentru animalele din grădina zoologică din întreaga lume.

Pe 14 februarie, multe grădini zoologice din întreaga lume oferă animalelor gustări tematice romantice – cum ar fi Grădina Zoologică din Londra, care anul trecut și-a hrănit iubitele maimuțe cu pungi inimioare pline cu viermi.

În mod similar, animalele de la grădina zoologică Brookfield – din suburbia Chicago, Illinois – au fost tratate cu gustari speciale în formă de inimă înainte de Ziua Îndrăgostiților.

Sursa foto: News.ro

Share:

Articole recomandate