Sute de copii din Chișinău nu frecventează şcolile şi grădiniţele deoarece nu au vaccina contra rujeolei

Sute de copii din Chișinău nu frecventează şcolile şi grădiniţele deoarece nu au vaccina contra rujeolei

Sute de copiii din Capitală nu frecventează școlile și grădinițele pentru că nu sunt vaccinați, scrie zdg.md. Direcție Generală Educație, Tineret și Sport (DGETS) a emis încă pe 6 august un ordin intern care prevede neadmiterea copiilor nevaccinați în instituțiile de învățământ.

Șefa DGETS, Rodica Guțu, a declarat în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, că în instituțiile de învățământ primar și secundat au fost identificați 611 copii nevaccinați, iar în instituțiile de educație timpurie, numărul copiilor nevaccinați a ajuns la 249.

Din aceștia, 19 copii refuză să fie vaccinați pe motive religioase. Sunt și 329 de refuzuri neargumentate din partea părinților, iar celelalte cazuri sunt argumentate pe motiv de boală. Asistenții medicali din instituțiile de învățământ supraveghează toți copii”, a spus Rodica Guțu.

Carolina Olaru, şefa interimară a Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate a mai adăugat că dacă în unele cazuri copiii au contraindicații sau maladii care nu permit vaccinarea, atunci medicul menționează acest lucru în certificat, iar copiii pot frecventa școala sau grădinița.

De la începutul anului până la 12 septembrie curent, au fost înregistrate 244 de cazuri confirmate de rujeolă. Cea mai semnificativă creștere a numărului de îmbolnăviri a fost atestată pe parcursul lunii august, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate.

Teritoriile afectate de rujeolă în perioada 01.08.2018 – 07.09.2018: Ceadîr-Lunga – 147 de cazuri, Vulcănești – 34 de cazuri, Ungheni – 20 de cazuri, Taraclia -12 cazuri, Cahul – 10 cazuri, Cantemir – 8 cazuri, Ocnița – 7 cazuri, Nisporeni – 4 cazuri, Hâncești și Chișinău – câte 1 caz.

 

Sursa: zdg.md

Foto simbol: bigmir.net

Adaugă comentariu