Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Trei fetițe intoxicate, după ce au fost spălate pe cap cu o substanță pentru deparazitarea animalelor

Trei fetițe intoxicate, după ce au fost spălate pe cap cu o substanță pentru deparazitarea animalelor

Trei fetițe din județul Iași au ajuns sâmbătă la spital, după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o substanță toxică, folosită la deparazitarea animalelor. Soluția conținea cipermetrină, o substanță neurotoxică, un insecticid ce poate da convulsii.

Copiii din satul Jigoreni, comuna Țibănești, au fost internați de urgență la Spitalul Sf. Maria din Iași, sâmbătă seară. Cele trei fetițe - de 6, 8 și 11 ani - au fost spălate pe cap cu o substanță de uz veterinar, folosită la vaci, oi și câini. Aveau păduchi, iar mama lor a considerat că substanța de deparazitare a animalelor le va scăpa și pe ele de paraziți. 

Pare o situație trasă la indigo cu cea petrecută exact în urmă cu o săptămână, când alte 3 fetițe - din județul Brașov, însă - au fost spălate pe păr cu tomoxan, o substanță puternică de uz veterinar. Din păcate, toți cei trei copii din Brașov au murit.

Copiii din Iași sunt bine, sunt conștienți și sunt în afara pericolului în acest moment, au transmis medicii de la SMURD care i-au preluat. În momentul în care părinții au sunat la 112, au fost sfătuiți imediat de medici să le spele pe fetițe de mai multe ori cu apă, pentru a diminua efectele substanței periculoase. Părinții le-au clătit cu apă de trei ori, ceea ce a dus la diluarea soluției și astfel starea lor nu s-a înrăutățit semnificativ până ce au fost preluate de echipajele SMURD. Fetițele au fost transportate la spital cu o autospecială de victime multiple. Ele vor rămâne o perioadă sub supravegherea medicilor din Iași.

Sursa: digi24.ro

Share:

Articole recomandate