Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un grup de mămici cer reabilitarea trotuarelor din Chișinău

Un grup de mămici cer reabilitarea trotuarelor din Chișinău

Părinții din inițiativa Pune Umărul au inițiat o petiție online, adresată Primarului Municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, dar și Pretorilor din sectoarele Centru, Rîșcani, Botanica, Buiucani și Ciocana să amenajeze trotuarele din oraș.

“Noi, membrii grupului de inițiativă Pune Umărul, mame cu copii mici, suntem nevoite să accesăm partea carosabilă a străzilor atunci cînd ne deplasăm cu copiii în cărucioare; șoferii ne claxonează, iar la trecerea peste borduri înalte riscăm să răsturnăm cărucioarele. Pentru a confirma problema, am chestionat mai mult de 400 de părinți. În majoritatea chestionarelor, trotuarele stricate, blocate, bordurile înalte și rampele abrupte, constituie principala problemă a părinților cu copii pînă la 5 ani din Chișinău.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 190 cu privire la petiționare din 19.07.1994, în special art. 6, dorim să sesizăm și să Vă chemăm la acțiuni concrete în privința problemei trotuarelor stricate, blocate, bordurilor înalte și rampelor abrupte pe străzile orașului Chișinău, ceea ce pune în pericol viața noastră și a copiilor noștri.

Pentru soluționarea problemei ar putea fi întreprinse în primul rînd măsuri de reabilitare a trotuarelor, coborîrea bordurilor și adaptarea acestora pentru mersul cu copii mici în cărucioare. Suntem deschise să participăm la un dialog constructiv, bazat pe identificarea unor soluții detaliate pentru reabilitarea trotuarelor. Ne declarăm sigure că prin eforturi comune, putem ajunge la soluții clare, realiste și durabile.”

Prin intermediul acestei petiții, părinții menționează că pentru a soluționa această probemă au nevoie de susținerea tuturor, atât a părinților cât și celorlalți locuitori ai orașului. Vor colecta semnături atât online cât și pe hârtie, momentan având peste 400 de semnături online și peste 500 pe hârtie.

Petiția o puteți accesa AICI.

Foto: moldova.org

Colaj: Odoraș

Share:

Articole recomandate