Odoraș.

Odoraș.

Akadika 1+1 cadou

Top 5 plante care te ajută să scapi de dureri

Top 5 plante care te ajută să scapi de dureri

 

Natura ne-a dăruit o mulțime de plante care au proprietăți miraculoase. Unele pot fi folosite în alimentație, iar altele în scopuri medicinale. În cele ce urmează am pregătit un top al plantelor care te pot ajuta ușor să scapi de dureri, fără a folosi preparatele chimice comercializate pe piață.

Mușețelul poate trata durerile abdominale

Mușețelul poate alina durerile abdominale fiind cunoscut ca un bun antiinflamator. Mușețelul vă poate ajuta în durerile provocate de ulcer, spasme intestinale sau colici.

Puteți face ceai de mușețel dintr-un plic sau din 1-2 lingurițe de plantă uscată și o cană de apă clocotită. Lăsați ceaiul să se infuzeze timp de 10 minute, apoi beți-l treptat. 

Salcia, înlocuitorul aspirinei

Această plantă conține salicină și derivații ei, care au în organism acțiune febrifugă și analgezică. Studiile științifice au arătat că salcia ajută la ameliorarea stărilor de: febră, dureri de cap; inflamații; dureri de gât și de spate; dureri menstruale, gripa, dureri articulare.

Coaja uscată se administrează astfel: se fierb 1-2 lingurițe de pulbere de coajă uscată în 200 ml de apă, timp de 10-15 minute. Se lasă să se răcească, apoi pot fi consumate trei căni de ceai pe zi.

Tinctura: poate fi consumată câte 4-6 ml de 3 ori pe zi.

Nu se recomandă a fi administrată copiilor și este contraindicată în caz de: gastrită, ulcer stomacal și persoanelor cu sensibilitate la aspirină.

Crețușca este indicată în durerile reumatice

Acțiunea antiinflamatoare a acestei plante poate fi comparată cu cea a aspirinei. Crețușca poate fi folosită în cazurile când vă confruntați cu dureri reumatice sau artrită, și asta datorită acțiunilor sale antiinflamatoare și diuretice.

O puteți consuma sub formă de infuzie, pregătită dintr-o cană cu apă fierbinte și o linguriță de crețușcă. Se recomandă a fi lăsată pentru aproximativ 15 minute să se infuzeze și pot fi consumate cel mult două căni zilnic.

Uleiul de cuișoare ajută atunci când ai durei de dinți

Uleiul de cuișoare are proprietăți antibacteriene remarcabile și are, de asemenea, efect calmant. Și asta deoarece, cuișoarele conțin eugenol, un compus chimic care funcționează ca un anestezic local.

Se aplică uleiul de cuișoare direct pe dintele cu probleme și se menține timp de 3 minute. Fiți foarte atenți să nu înghițiți uleiul.

 

Ghimbirul te poate scăpa de durerile de cap

Ghimbirul este unul dintre cei mai puternici aliați naturali împotriva durerilor de cap. Este eficient împotriva migrenelor, dar și a cefaleelor. Ceaiul de ghimbir pregătit în mod natural acasă poate da rezultate în jumătate de oră.

Puneți o linguriță de rădăcină de ghimbir ras într-o cană, după care turnați peste ea apă clocotită. Lăsați să se infuzeze timp de 15 minute, după care o puteți consuma.

Foto: Sanatate BZI.ro; SuntFericita.ro; agropost.ro; pinterest.com; revistadinlemn.ro; cosmicsmith.com

Share:

Articole recomandate