Studiu: Alăptarea prelungită face talia mai subțire
- 2019-06-03
- 2632
Mamele care au alăptat pentru o perioadă de 6 luni sau mai mult au avut o talie mai mică în comparație cu mamele care au alăptat pentru o perioadă mai scurtă sau care nu au alăptat deloc, arată datele unui nou studiu. De asemenea, studiile au relevat legătura dintre alăptarea prelungită și un risc scăzut al bolilor cardiovasculare.
„Circumferința taliei, cea care arată gradul adipozității abdominale, s-a dovedit a fi un indicator pentru evaluarea riscului pe termen lung în cazul mai multor boli: hipertensiune arterială, diabet, dislipidemie și sindrom metabolic, dar și în cazul mortalității ca urmare a bolilor arteriale coronare”, a declarat Gabrielle G. Snyder, cercetător la Universitatea din Pittsburgh, Pennsylvania.
Astfel, „durata de alăptare poate fi importantă în studiul pe termen lung a sănătății materne, în cea ce privește bolile cardiovasculare și metabolice”, concluzionează Snyder într-un articol publicat în „Journal of Women’s Health”.
„Țesutul adipos intern, activ din punct de vedere metabolic, reprezintă măsura obezității abdominale, distribuite în primul rând în jurul organelor intra-abdominale. Acest țesut adipos poate crește substanțial la o singură sarcină, independent de grăsimea corporală totală”, scrie Snyder.
Diverse studii anterioare au arătat că femeile care au alăptat s-au confruntat mai puțin cu grăsimea din jurul taliei, față de femeile care nu au făcut acest lucru.
Două tipuri de analiză a predispoziției au arătat că mamele care au raportat alăptarea prelungită a sugarilor au avut o circumferință medie a taliei între 3,6 - 3,1 cm mai mică decât celelalte mame.
Sursa: totudespremame.ro; 7я.ру