Odoraș.

Odoraș.

Linex

Fularul peste gură: baricadă pentru viruși sau prietenul lor?

Fularul peste gură: baricadă pentru viruși sau prietenul lor?

De cum dă frigul iernii, copiii sunt înfofoliți de părinți astfel încât li se văd doar ochișorii. Părinții au tendința să le acopere gurița și năsucul copiilor cu fularul, te-ai întrebat însă vreodată dacă această metodă este bună?

Concepţia greşită: afară este frig, iar aerul rece îl poate îmbolnăvi, aşa că îi tragi fularul peste năsuc (să nu-i îngheţe) şi peste guriţă (să nu tragă aer rece în piept).

De ce să nu faci aşa

Combinația dintre aerul cald pe care îl expiră copilul și aerul rece de afară dă naștere umezelii, care rămâne impregnată în fular și este periculoasă. Se știe că umezeala acumulată în căile respiratorii este favorabilă microorganismelor dăunatoare sănătății. Datorită vaporilor de apă țesătura devine un mediu umed și cald, favorabil agenților patogeni, pe când aerul rece are tocmai efectul de a ucide virușii.

În plus, obturarea năsucului obligă copilul să respire pe guriţă, aşa încât copilul tău va inhala direct aer rece, care nu apucă să fie încălzit de "filtrul" nazal.

Ce ar trebui să faci Bebeluşii trebuie obişnuiţi treptat cu aerul rece al iernii. De aceea, scoate-l la plimbare în jurul prânzului, când aerul e mai cald şi are mai multă putere să încălzească. La început, nu staţi mai mult de câteva minute, apoi măreşte durata treptat, până la o jumătate de oră – o oră, dacă gerul nu e prea aspru.

Foto: media2k.rtv.net

Share:

Articole recomandate