9 reguli pentru părinții care vor să asigure un somn liniștitor copiilor lor
- 2017-10-03
- 6176
Somnul este o componentă importantă a sănătății, mai ales pentru sugari și copiii mici, or, de calitatea și durata somnului depinde sănătatea și starea emoțională a celor mici. În timp ce dorm, picii cresc, se odihnesc și acumulează energie. Din acest considerent, sarcina părinților este de a crea un mediu de somn sigur pentru ei.
Academia Americană de Pediatrie a venit pentru prima dată în 1992 cu recomandări (ajustate ulterior) pentru părințiii de sugari și copii mici privind organizarea unui somn „ca la carte”:
- Copilul ar trebui să doarmă pe spate, cu burtica în sus: este prima regulă pentru un somn cât mai sigur. Conform specialiştilor, aceasta este cea mai indicată poziţie pentru a reduce riscul de moarte subită în pătuţ. Chiar dacă vi se pare că bebe nu se simte prea comod şi adoarme greu în această poziţie, nu cedați, chiar şi în cazul somnului din timpul zilei.
- Copilul ar trebui să doarmă pe o saltea tare într-un pat care nu este aglomerat cu lucruri, care în cazul copiilor mici sunt inutile - perne, pături, jucării moi. Patul pentru adulți, în acest sens, nu îndeplinește condițiile de siguranță.
- Copilul nu ar trebui să fie îmbrăcat în exces. În cazul în care camera este rece, este mai bine să ridicați temperatura decât să îmbrăcați copilul într-un sac de dormit sau să îl acoperiți cu o pătură. Aceste condiții de siguranță sunt absolut necesare pentru a evita strangularea accidentală. Nici într-un caz nu acoperiți fața copilului.
- Respectați o rutină pentru ora de culcare. Aceasta este benefică, întrucât ajută copilul să își schimbe stările de spirit conform orei din zi. Astfel, după o băiță, un masaj relaxant, schimbarea scutecului și a hainelor, o poveste sau un cântecel, cel mic are cele mai bune condiții pentru un somn relaxant. Rutina trebuie păstrată zilnic, indiferent că e zi de lucru, week-end sau sărbătoare.
- Restricționați orice gen de activitate în pat (vizionarea unui film, jocurile video, telefon, calculator, mâncat).
- Păstrați un mediu confortabil în dormitor/loc pentru dormit - nivel minim de iluminare, fără zgomot, temperatură moderată etc.
- Dacă copilul doarme în timpul zilei, limitați ora de somn după-amiază (după ora 16:00), iar durata somnului trebuie să fie de o oră și jumătate până la două ore.
- Copilul nu trebuie să meargă la somn înfometat și nici prea sătul. Dacă cel mic totuși dă semne sau spune că este flămând, puteți să îi oferiți o gustare ușoară. Pentru un somn odihnitor noaptea, evitați să îi dați cofeină (lapte cu cacao, ceai, ciocolată, cola) după-amiază
- Asigurați-i copilului un nivel suficient de activitate fizică în timpul zilei.
Conform datelor statisticii, tulburările de somn la copii reprezintă o problemă pentru mulți părinți. Dacă piciul adoarme cu greu, doarme agitat în timpul zilei, de multe ori se trezește noaptea, pentru a face față acestei situații vă poate veni în ajutor preparatul Dormikind, special conceput pentru corectarea tulburărilor de somn la sugari și copiii mici!
Dormikind este un preparat medicamentos natural complex german, care, datorită compoziției sale atent selecționate, ajută copiii să revină ușor la regimul normal de somn, contribuie la înlăturarea iritabilității și anxietății excesive, reface structura somnului. Este important faptul că Dormikind conține doar ingrediente naturale, nu este un remediu hipnotic sau sedativ, și, prin urmare, nu produce lipsă de energie și somnolență. Dormikind este aprobat pentru utilizare de la naștere. Copiilor de la 0 la 4 ani, înainte de utilizare se recomandă să se dizolve comprimatele Dormikind într-o linguriță de apă.
Foto: copilul.ro